BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.240,74
HABER /  DÜNYA

Referandum sürerken Irak'tan IKBY'ye şok üstüne şok!

Bağımsızlık referandumuna karşı çıkan Bağdat’taki merkezi yönetimden Barzani'ye şok üstüne şok. Sınır kapıları kapatıldı, Irak Meclis'i Kerkük'te askeri güç bulundurma kararı aldı. Kerkük petrolleri merkezi yönetime teslim edilecek ve referandumda oy kullanan memurlar görevden atılacak.

Abone ol

Irak parlamentosundan, IKBY bölgesine darbe üstüne darbe geldi. Irak'ta sözde referandumun devam ettiği dakikalarda Irak parlamentosu IKBY ile arasındaki tüm sınır kapılarını kapatma kararı aldı.

Irak parlamentosu, IKBY bölgesinin uluslararası sınırlarının kapatılması kararını onayladı. Oylama, Meclis Başkanı Selim el Jaburi’nin altı meclis komitesinden bu yönde girişimde bulunmasını istemesi sonrasında yapıldı.

KERKÜK'TE ASKERİ GÜÇ BULUNDURMA KARARI

Çavuşoğlu'ndan son dakika Rusya ve Barzani mesajı

Irak meclisi, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde askeri güç bulundurma kararı aldı.Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Meclis, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güvenliğini korumak için hükümetin askeri güç bulundurması gerektiği kararı aldı." denildi. 

BÜTÜN SINIR KAPILARI KAPATILDI

Meclisin ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) denetimindeki tüm sınır kapılarının da kapatılmasına karar verdiği kaydedildi.

İBADİ'DEN VATANDAŞLARIN KORUNMASI TALİMATI

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de IKBY'deki bölgelerde yaşayan vatandaşların korunması talimatı verdi.

İbadi yaptığı yazılı açıklamada, "Güvenlik güçlerine, IKBY'nin hakimiyeti altında bulunan bölgelerdeki vatandaşların tehdit ve cebirden korunması talimatı verdim." ifadelerini kullandı.

IRAK PETROLLERİ MERKEZİ YÖNETİME TESLİM EDİLECEK

Bahçeli'den son dakika referandum çıkışı... Korsan referandum...

Irak meclisi, Kerkük petrollerinin merkezi yönetime teslim edilmesi ve referandumda oy kullanan memurların görevden uzaklaştırılması kararı aldı. 

Meclis Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim Zamili, düzenlediği basın toplantısında, "Meclis, Kerkük'teki petrol kuyularının merkezi yönetime teslim edilmesi ve referandumda oy kullanan devlet memurlarının görevden uzaklaştırılması kararı verdi." dedi. 

MEMURLAR GÖREVDEN ATILACAK

Zamili, söz konusu kararın güvenlik ve diğer bürokratik alanlarda görev yapan bütün memurları kapsayacağını söyledi. Irak meclisi Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde askeri güç bulundurma kararı aldığını duyurmuştu.