BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

'Rakka'daki bombardımanda en az 95 kişi öldü'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdürrahman, IŞİD'in elindeki kentte ölenlerin 52'sinin bazıları çocuk siviller olduğunu söyledi. Aktivistler dün akşam Suriye ordusunun kentte hava saldırıları düzenlediğini bildirmişti.

Abone ol

Suriyeli aktivistler, ordunun Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün kontrolünde bulunan Rakka kentinde düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısının arttığını açıkladı.

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre saldırılarda en az 95 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi de yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdürrahman, ölenlerin 52'sinin siviller olduğunu ve bu kişilerin kimliklerini tespit ettiklerini söyledi.

Rami Abdürrahman ölenler arasında dört kadın ve üç çocuğun da olduğunu belirtti.

Rakka'daki saldırılarda bir müze yakınlarındaki pazarın ve sanayi bölgesinin vurulduğu bildiriliyor.

BBC'ye konuşan bir aktivist ise Rakka'da halkın son derece öfkeli olduğunu ve korku içinde yaşadığını aktardı.

Hem ABD'nin hem de Suriye ordusunun bölgede hava saldırıları düzenlediğini söyleyen aktivist, Rakka'da sokakların bomboş olduğunu söyledi.

Bazı aktivistler Rakka'daki hava saldırılarında ölenlerin sayısının 100'den fazla olduğunu iddia ediyor.

Uzun süredir IŞİD'in elinde

Rakka, Suriye'de rejim karşıtı isyanın başladığı Mart 2011'den bu yana hükümetin kontrolü yitirdiği ilk eyalet başkentiydi. Kent daha sonra IŞİD'in eline geçmişti.

Örgüt daha önce esir aldığı Suriye askerleri öldürülürken çekilmiş görüntüleri yayımlamıştı.

Şam yönetimi Rakka ve çevresinde IŞİD mevzilerine daha önce de hava saldırıları düzenlemiş, operasyonlarda ölenlerin çoğunun sivil olduğu iddia edilmişti.