BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  DÜNYA

PYD lideri Müslim'den flaş Türkiye açıklaması

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin lideri Salih Müslim, en büyük endişesinin Türkiye'nin savaşa katılması olduğunu söyledi.

Abone ol

PYD lideri Salih Müslim, YPG güçlerinin büyük bölümünün, ABD öncülüğündeki koalisyonun koordinasyonu olmadan Fırat'ın batısına geçmeyeceğini duyurdu.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin lideri Salih Müslim, YPG güçlerinin büyük bölümünün, IŞİD'e karşı mücadele eden ABD öncülüğündeki koalisyonun koordinasyonu olmadan Türkiye'nin 'kırmızı çizgisi' olan Fırat'ın batısına geçmeyeceğini söyledi.

 "EN BÜYÜK ENDİŞEM TÜRKİYE'NİN SAVAŞA KATILMASI"

Amerika'nın Sesi'ne açıklamalarda bulunan Salih Müslim, en büyük endişesinin Türkiye'nin savaşa katılması olduğunu kaydetti.

"KÜRT GÜÇLER ÇATIŞMALARA DAHİL DEĞİL"

Suriye'nin kuzeyinde şiddetlenen savaşın Kürt bölgelerinde değil, bunlara yakın yerlerde olduğunu söyleyen Müslim, Kürt güçlerin çatışmalara dahil olmadığını, ancak YPG'nin bazı Arap müttefiklerinin El Nusra ile savaştığını söyledi.

"TÜRK BİRLİKLERİ KÜRT BÖLGELERİNE SALDIRABİLİR"

Salih Müslim, "Türk birlikleri ya da Suriye'deki militan gruplar arasındaki müttefikleri gelecekte sorun yaratabilir ve Kürt bölgelerine saldırabilirler" diye konuştu.

ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA RESTLEŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'e karşı YPG ile işbirliği yapan ABD'nin, Türkiye ile YPG arasında bir tercih yapması gerektiğini söylemiş, ancak Washington'dan art arda bunun tersi yönde açıklamalar gelmişti.