BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polisin mermisi çürük sarımsak kokacak!

Uluslararası Adli Bilim Kurumları Birliği Kongresi’nde, çevik kuvvetin tanıttığı yeni paintball mermileri biber gazlı, boyalı ve çürümüş sarımsak kokulu olacak.

Abone ol

Uluslararası Adli Bilim Kurumları Birliği Kongresi İstanbul’da başladı. İkincisi düzenlenen üç gün sürecek kongreye, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanı Oğuz Karakuş ile Japonya, Çin, Bosna-Hersek, Mısır, Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 65 ülkeden alanında uzman yerli ve yabancı bir çok davetli katıldı. Vatan'dan Kenan Butakın'ın haberine göre, kongrede, otomatik balistik inceleme cihazı hakkında bilgi alan Hüseyin Çapkın da, “15 milyonluk bir dünya kentinde suç ve suçlulukla mücadele ediyorsunuz. Çağdaş teknolojinin her türlü imkanından yararlanmak durumundayız.

BOYA VE ÇÜRÜMÜŞ SARIMSAK KOKUSU 

Artık son 10-15 yıldan beri daha çok daha yoğun şekilde delilden suçluya gitmekteyiz.” dedi. Kongrede kurulan standlarda ise adli bilimler alanında geliştirilen ürünler, bomba imha robotları, biber gazı tüfekleri , keskin nişancı tüfekleri başta olmak üzere sayıda ürünün tanıtımı yapılmaya başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Çevik Kuvvet polisi standında tanıtılan ürünler arasında, toplumsal olaylarda son aylarda sıkça konuşulan gaz bombaları ve silahları , paintball silahları ve mermileri dikkat çekti. Paintball mermilerinin son versiyonu da standta yer aldı. Yeni mermilerin içerisinde az yoğunlukta biber gazı, boya ve çürümüş sarımsağı andıran bir koku bulunuyor.