BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya ağır darbe: O terörist öldürüldü!

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde halk üzerinde baskı kuran ve sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Ahmet Taşçı ve beraberindeki 5 terörist öldürüldü.

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda, aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan Ahmet Taşçı ve 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında yerleri tespit edilen ve ilimiz Şemdinli ilçe halkı üzerinde baskı kuran, aynı çevrede sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hamza kod adlı Ahmet Taşçı (gri liste) ve beraberindeki 5 bölücü terör örgütü mensubu, Irak sınırları içerisindeki Hakurk/Kanirash bölgesinde 3. Piyade Tümen Komutanlığı ve 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile sağlanan işbirliği sonucu bölgeye yönlendirilen SİHA atışları ile etkisiz hale getirilmişlerdir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik bugün düzenlenen hava harekâtında 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.