BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.412,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK'nın yalanına Atalay'dan cevap!

İçişleri Bakanı Atalay, Batman'daki olayla ilgili PKK'nın iddialarını yalanladı!

Abone ol

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay,Batman’da hamile bir kadınla karnındaki bebeğinin de öldüğü olayda kurşunların polise ait silahtan çıktığı iddialarını yalanladı. Atalay, teröristleri ihbar edene ödül verileceği yönündeki haberler için de temkinli konuştu.

Başbakan Yardımcısı Atalay, PKK'ya yakın bazı internet sitelerinde yer alan Batman’da hamile bir kadınla bir günlük bebeğinin polis kurşunlarıyla öldüğü iddialarına TRT Türk’te cevap verdi. Gazeteci Ünsal Ünlü’nün sunduğu programda, olaydan 2 gün sonra balistik raporların açıklandığı ve kurşunların teröristlerin silahından çıktığının kanıtlandığını ifade eden Atalay, söylentilerin nedeni PKK'nın sivillere yönelik eylemlerinin üzerini örtmek için propaganda amaçlı yapıldığını söyledi.

"GENELE YAYILIRSA SIKINTI OLUR"

Atalay bugün basında yer alan ve teröristleri ihbar edenlere ödül verileceğine yönelik haberler için de temkinli konuştu. Atalay,”Kızılay olayı için özel olarak ödüllendirme sözkonusu olur ama genel yaydığınızda sıkıntı doğurur”dedi.

Terörle mücadele konusunda Türkiye’nin çok meşruu bir zeminde olduğunu ve haklarını kullandığını söyleyen Atalay,”Hiç kimseden tepki almıyoruz. İçeride bu vahşet yaşandıkça daTürkiye Cumhuriyeti bu hakkını kullanır.Yani operasyonlar devam eder,komşusunda da olsa oraya gider.Ne gerekiyorsa o”diye konuştu.

KGM'YE ATAMA YAKINDA

Kamu Güvenli Müsteşarlığı’na yakın zamanda atama yapılacağını da belirten Atalay,”MİT’in yaptığı ve kamuoyunda tepki çeken görüşmeleri bundan sonra o müsteşarlık mı yapacak” sorusunu “artık orası da devrede olacak”şeklinde yanıtladı.