BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar bunu da yaptı! Caminin altından çıkana bakın

Camiden tünel kazmışlar minberi mevzi yapmışlar PKK'lı teröristlerin Cizre ve Silopi'deki camilerin altını kazıp tünel yaptığı, minberleri ise mevzi olarak kullandığı Diyanet'in terör raporunda yer aldı

Abone ol

DİYANET İşleri Başkanlığı'nca terör nedeniyle camilerde oluşan hasarı tespit etmek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illere gönderilen heyet, Ankara'ya döndü.

Başkan Mehmet Görmez'e, Cizre ve Silopi ile ilgili fotoğraflarla sunulan raporda, terör örgütü PKK'nın camilerde de tünel kazdığı belirtildi. Teröristlerin, camiden açtıkları tünelle yan binalara geçiş yaptıkları fotoğraflara yansıdı.

Raporda, PKK'lı teröristlerin camideki eşyalara verdiği zarar da anlatıldı.
Bir camide, Kuran-ı Kerim başta olmak üzere birçok eserin kurşunlandığı bilgisine yer verilirken, PKK'nın camileri karargâh olarak kullandığı tespitine de dikkat çekildi. Bazı camilerde minberin mevzi olarak kullanıldığı, minberin üst bölümünde duvara delikler açıldığı kaydedildi.

89 CAMİ HASAR GÖRDÜ

RAPORDA, Doğu ve Güneydoğudaki terör saldırılarında 89 camide hasar meydana geldiği, Diyanet'in Cizre ve Silopi'deki camiler için 2 milyon lira harcama yapacağı öğrenildi.