BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı hükümlü cezaevinde hafız oldu

''Terör'' suçundan hükümlü İbrahim Çetinkaya, Siirt E Tipi Cezaevi'nde aldığı eğitimle hafız oldu.

Abone ol

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vali Aydın beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar ile ''7'den 70'e Siirt Okuyor'' kampanyası kapsamında, Siirt E Tipi Cezaevi'ni ziyaret ederek, hükümlü ve tutuklularla görüştü.

Tutuklu ve hükümlüleri kitap okumaya teşvik eden Vali Aydın, ''terör'' suçundan hükümlü bulunduğu cezaevinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendikten sonra hafızlık eğitimi alan ve müftülükçe düzenlenen sınavda da başarılı olup hafızlık belgesi alan hükümlü İbrahim Çetinkaya ile bir süre sohbet etti.

"BENİM İÇİN BÖYLESİ DAHA HAYIRLIYMIŞ"

Çetinkaya, Vali Aydın'a hafız olmaktan duyduğu mutluluğu anlatarak, ''Benim için böylesi daha hayırlıymış. İnsanın bazen şer olarak gördüğü olaylar, hayırlara vesile olabiliyor. Ben bunu yaşadım'' dedi.

"ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR"

Vali Ahmet Aydın ise, herkesin yasalara saygılı, başkalarına zarar vermeyen, topluma yararlı bir tutum ve davranış içerisinde olması gerektiğini ifade ederek, ''Zararın neresinden dönülürse kardır' diye bir atasözümüz var. İbrahim Çetinkaya'nın durumu böyle. Bu vatandaşımız da geç de olsa bunun farkına varmış ve hatta geçmişteki günlerin acısını çıkartmak istercesine kendisini yararlı işlere vermiş ve hafızlık eğitimini başarıyla bitirmiştir. Bu durumu diğer herkese örnek olmalı, kendisini kutluyorum'' diye konuştu. 

Vali Aydın'ın ziyaret esnasında, bugüne kadar yaklaşık 6 bin kitap okuduğunu öğrendiği bir diğer hükümlü Vahdettin Edebali'yi de kitap okuma alışkanlığından dolayı kutlayarak, kampanya kapsamında yapılacak olan otomobil ödüllü kitap okuma yarışmasına katılmasını önerdiği belirtildi.

YARIŞMADA MAARİFETNAME OKUNACAK

Yarışmada, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin ''Marifetname'' eserinin okunacağını anlatan Vali Aydın'ın, tutuklu ve hükümlülerin bu yarışmaya katılmalarını sağlamak amacıyla, 50 adet ''Marifetname''nin cezaevine gönderileceğini söylediği bildirildi.

Vali Aydın ve beraberindeki heyetin daha sonra kadın hükümlü ve tutuklularla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinlediği kaydedildi.