BIST 9.814
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.457,77
HABER /  GÜNCEL

PKK telsizinde 12 Haziran hesapları!

Öcalan'a yakınlığı ile bilinen Şahin kod adlı Ferhat Abdi'nin telsiz konuşmaları örgütün hedefinin 12 Haziran seçimi olduğunu gösterdi.

Abone ol

Öcalan'a yakınlığı ile bilinen Şahin kod adlı Ferhat Abdi'nin telsiz konuşmaları örgütün hedefinin 12 Haziran seçimi olduğunu gösterdi.

PKK'nın eylemsizlik kararının gerçeği yansıtmadığını, Abdullah Öcalan'ın manevi oğlu Şahin'in telsiz konuşmalarından da anlaşıldı.

EYLEMSİZLİK KARARI BİR TAKTİK

Öcalan'ın İmralı'da yaptığı 'eylemsizlik' çağrıları, BDP'lilerin sivil inisiyatif adı altında gerçekleştirdiği çeşitli eylemlere yönelik eleştirilerinin taktiksel olduğu ortaya çıktı. Bizzat Öcalan'ın manevi oğlu olarak da tanınan örgütün sözde özel kuvvetler sorumlusu Ferhat Abdi Şahin, geçtiğimiz gün Hatay'daki örgüt mensuplarıyla yaptığı telsiz görüşmesinde, "Eylemsizlik diye de bir şey kalmamış. Örgüt kaldırdı" dedi.

İşte Ferhat Abdi Şahin'in telsiz konuşmalarında eylemsizlikle ilgili o çarpıcı bölümler:

ARAZİYE ÇEKELİM ORADA VURALIM

- Eylemsizlik diye bir şey kalmamış, yani siyasal alanda öyle bir şey var ama gerçi örgüt kaldırdı, gerçi diyorlar seçime kadar uzadı, eylemsizlik diye bir durum da yok, arazimizde, bulduğumuz yerde yerde vuruyoruz... Her fırsatı değerlendirelim ... Şehit verdiğimiz arkadaşlarımızin intikamı için onları araziye çekelim.

HAZIRLIĞI İYİ YAPALIM BOŞA GİTMESİN

- Hepimiz tetikte olalım. Fırsat bulduğumuzda öyle bir vuralım ki boşa gitmesin, ama öncesinde takip yapmak lazım, bunun planlamasını iyi yapmak lazım, hazırlığını iyi yapmak lazım, bu alanda daha sürebilir, onlar harekete geçebilir, düşmanın hareketini...

İşte O Telsiz konuşmaları;

FERHAT: Şimdi genelde de var, genelde de, herhalde öyle bir şey olur, yani bizim grubun çıkacağından da haberimiz yoktu... basına da yansıyor, on gün önceden haberleri olmuş, nasıl olmuşsa bilmiyorum, ama diğer taraftan sizin ilgili bir gelişme var, şimdi adamlar, sizin elinizdeki bir şeydir, şu andan sonra da zaten değerlendirmelerinizde, gelişmelerde bir daha ... biz daha garanti bir darbe vurmadık, yada yakın isabetlere bunların tesellisi için yönelecekler, bunu da değerlendirecekler, ... tabi hareket halinde olabilirler, arkadaşlar planını yaparak bilgi alın, bunların geçtikleri yerler, gittikleri yollar, hareket ettikleri alanlar, sizin üzerinize gelebilirler, avcı şeklinde gelebilirler, yani böyle bir planları varsa vuralım, ferdi hareket etmeyelim, bunlara istihbarat, bilgi veren, bu tür çalışmaları yapanları belirleyelim, hareket tarzlarını sürekli gözetleyelim, uygun bir şekilde arazide darbeleyelim, vuralım, onların hareket edebileceklerini artık tahmin edelim, herhalde bu grupla ilgili önceden bilgileri var, nasıl bir darbe vurdularsa biz de vuralım karşılığı olarak, bu TUFAN ın yaptığı da iyi bir şey de ama sanki biraz iyi de olmadı, daha etkili olabilirdi, bence acemilikler vardı, bunları iyi değerlendirmek lazım, düşman yara almış ama etkili vurulmamış, ölmemiş yani, yani o isabet etmeliydi, boşa gitmemeliydi, bunları iyi değerlendirmek lazım, bir eylem yapılırken madem o kadar riski göze alıyor, o kadar emek veriyor, o kadar çaba sarfediyor, sonucu daha etkili olmalıydı, böyle yaralayıp bırakmak, adamlar tedbir aldırıyor, biz etkili vurmayınca onlar kazanmış gibi oluyor, bu tür şeylere dikkat edelim, yani fırsat bulduğumuzda öyle bir vuralım ki boşa gitmesin, ama öncesinde takip yapmak lazım, bunun planlamasını iyi yapmak lazım, hazırlığını iyi yapmak lazım, bu alanda daha sürebilir, onlar harekete geçebilir, düşmanın hareketini

.... Fırsat bulduğumuzda hiç affetmemek lazım, arazide olur, başka yerde olur, her türlü fırsatı değerlendirmek lazım, buna göre de arkadaşların biraz özellikle şehit verdiğimiz arkadaşların intikamları ile birlikte planlamamızı ona göre, onların görebileceği açık yere, biz onların açık vermelerini sağlayalım, araziye çekelim. arazide yakalayalım. yani öyle bir şey yapalım ki hareket tarzını onlar değil biz belirleyelim. buna karşılık çekilebilirler, hareket etmeyebilirler, yani bazen böyle merkezlerine çekiliyorlar, bunun da hesabını yapmak lazım, buna göre bütün arkadaşların daha duyarlı, başlarken böyle bir şey beklenmiyordu, ilk defa bizden oluyor, biraz da ... düşüyor ama, bakın bunun sonrasını biz getirelim,

Eylemsizlik diye de bir şey kalmamış, yanı siyasal alanda öyle bir şey var ama gerçi örgüt kaldırdı, gerçi diyorlar seçime kadar uzadı, eylemsizlik diye bir durum da yok, arazimizde, bulduğumuz yerde, bulunduğumuz yerde vuruyoruz, yok eylemsizlikti, yok bilmem neydi diye bir şey yok, böyle bir temaslarda bu tür kaygılar bizde olmamalı, bütün arkadaşlar duyarlı olmalı, bunu sizde değerlendirin, her fırsatı değerlendirelim tamam mı.