BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

PKK tabur komutanlığına sadırdı

PKK, HAKKARİ 'nin Şemdinli İlçesi'nde Piyade Hudut Tabur Komutanlığı'na havan ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi.

Abone ol

HAKKARİ 'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik'teki Piyade Hudut Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından havan ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Şemdinli’nin Derecik Beldesi'ndeki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Samanlı Köyü'ndeki Hudut Piyade Taburu'nun üs bölgesine yönelik saldırı, saat 11.00 sıralarında oldu.

PKK'lıların Kuzey Irak topraklarından havanlı ve uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Yaklışık 1 saat süren çatışmalarda PKK'lıların bulunduğu alanlar obüs toplarıyla dövüldü. Bölgede yükselen dumanlar Derecik Beldesi'nden de izlendi.

PKK'LILARIN BIRAKTIĞI BOMBA ÇOCUKLARIN ELİNDE PATLADI

Kızıltepe'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca poşet içerisinde bir evin damına bırakılan patlayıcı, çocukların elinde infilak etti. Patlama sonucu, 1'i ağır 2 çocuk yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Koçhisar Mahallesi'nde dün gece Cizre'de terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında bir evin damına siyah poşet içerisinde parça tesirli el yapımı patlayıcı bırakıldı. Damda oynayan çocukların poşeti kurcalaması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada Tahsin U.(9) ve Ramazan Ş. (9) yaralandı.

Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan Tahsin U'nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, patlamanın olduğu bölgede araştırma yaptı.

 Koçhisar Mahallesi'nde dün gece Cizre'deki sokağa çıkma yasağını bahane ederek toplanan YDG-H mensupları, duvarını yıktıkları bir marketi ateşe vermiş, güvenlik güçleri gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmişti.

BOMBA YÜKLÜ MOTORSİKLET PATLATILDI

MARDİN ’in Nusaybin İlçesi’nde hükümet konağı binasının yanına bırakılan bomba yüklü motorsiklet uzaktan kumanda ile patlatıldı.

İlçedeki Devrim Mahallesi Hınıs Sokak’ta bulunan Hükümet Konağı’nın yanındaki duvarın önüne bırakılan ve önceden bombaların yerleştirildiği bir motorsiklet uzaktan kumanda ile patlatıldı.

BİR POLİS MEMURU YARALANDI

Patlamada Hükümet Konağı önünde nöbet tutan 1 polis memuru hafif yaralandı. Yaralı polis memuru, ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, güvenlik güçleri ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

bombali_motosikletle_saldiri_1_polis_yarali_1442049296_6214.jpg

KÖPRÜYE SALDIRI

Nusaybin’deki Abdulkadir Paşa Mahallesi Ahmet Kaya Köprüsü’nün altına bırakılan patlayıcı da bugün saat 04.00 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamanın şiddetiyle köprüde küçük çapta hasar meydana gelirken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.