BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK mitingi gibi cenaze

Apo ile el sıkıştı, çatışmada öldürüldü, cenazesi belediye aracıyla taşındı, cenazede PKK slogonları yükseldi...

Abone ol

Tunceli kırsalında 14 Nisan'da güvenlik güçleriyle çatışmaya giren ‘Faik Suruç’ kod adlı terörist Jehat Binici (27) öldürüldü. Terörist Binici'nin (27), daha önce Kandil Dağı'ndaki PKK kampında bölücübaşı Abdullah Öcalan'la el sıkıştığı ortaya çıktı. Öldürülen teröristin Kandil Dağı'ndaki önemli isimlerden bir olduğu ve Kandil Dağı ile Tunceli bölgesi arasında kurye görevi yaptığı ileri sürüldü. Öldürülen teröristin aynı zamanda DTP Suruç Belediye Başkanı'nın oğlu olduğu ortaya çıktı.



Terörist Jehat Binici'nin cenazesi nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren yaklaşık 3 bin kişi, belediye binası önünde beklemeye başladı. Herhangi bir olay çıkmaması için Şanlıurfa'dan takviye kuvvetlerin geldiği Suruç'ta, 600 resmi ve sivil polis görevlendirildi.



İlçedeki esnaf kepenk kapatırken, cenaze aracının ilçeye yaklaştığının bildirilmesi üzerine grup, şimdiye kadar ölen teröristlerin fotoğraflarını ellerinde taşıyıp, slogan atarak yürüyüş başlattı.



Ön tarafında kadınların olduğu yaklaşık 3 bin kişilik grup, ‘Öcalan’, ‘Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız’, ‘Dişe diş kana kan’, ‘Yaşasın Apo’, ‘İntikam’, ‘Suruç Ovası, Apo’nun yuvası' sloganları atarak ilçe girişinde cenaze aracını karşıladı. Üzerinde ‘görevli’ yazan ve Suruç Belediyesi'ne ait cenaze aracına, PKK flaması, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posteri ve ölen terörist Jehat Binici'nin Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'ndaki kampta çektirdiği fotoğrafı asıldı.



DTP'li Suruç ilçe belediyesinin aracı, teröristin cenazesini taşımak için kullanıldı. Cenaze aracının gelmesi ardından grup, bu kez ilçe merkezine doğru yürüyüş başlattı.



23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarının da asılı olduğu ilçe merkezinde yürüyüş yapan grup, en önde bulunan küçük yaştaki çocuklara, terörist başı Öcalan ve sözde PKK flamasını taşıtarak, ilçe merkezindeki caddelerde yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra, cenazenin toprağa verileceği Suruç’a bağlı Büyüksergen Köyü'ne hareket etti. Cenazenin köye götürülmesi sırasında da grup üyeleri Öcalan ve PKK lehine Kürtçe sloganlar attı. Sloganlar arasında Büyüksergen Köyü’ne getirilen Binici’nin cenazesi, burada toprağa verildikten sonra, cenazeye katılanlar dağıldı.