BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

PKK kampları darmadağın

Zap ve Harkuk bölgesine düzenlenen operasyonlar sırasında Türk uçakları görüntülendi

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı Zap ve Harkuk bölgesine düzenlediği operasyonlar sırasında Türk uçakları görüntülendi.

Bölgenin Sheladeze kasabasında yüksek ve sarp dağlık alanlarda Türk savaş uçaklarının sabah erken saatlerde ard arda düzenledikleri sortileri görüntülendi. Ard arda dağlık alan üzerinde sorti yapan Türk savaş jetleri terör örgütü PKK hedeflerini bombardımana tuttu.

Diyarbakır'da kalkan Türk Savaş Uçakları, Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerini etkisiz hale getirmek için başlatılan kara harekatına Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 da destek veriyor. Irak'ın Kuzeyinde İran ve Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki operasyonda yoğun çatışmaların yaşandığı Zap bölgesine yakın noktalardaki Syra ve Diralok'u bölgesini geçen haber ekibimiz Sheladeze kasabasında Türk jetlerinin sortilerini görüntüledi.

Hava kuvvetlerine ait uçakların bombardımanın ardından kara birliklerindeki Mehmetçikler de soğuk havaya ve kara aldırmadan terörü bitirmek için harekete geçti. Bölgede yoğun çatışmalar gün boyu devam etti. Bölücü örgüt yandaşlarının bu bölgede ağır kayıplar verdiği belirtiliyor. Zap ve Harkuk'taki PKK kamplarının yerle bir edildiği gelen haberler arasında.