BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pes dedirten Tekel cezası

TEKEL işçilerine yardım için para toplamaya polis tarafından 'Dilencilik' cezası kesildi.

Abone ol

Ankara'da eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine yardım amacıyla, Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde para toplayan sivil toplum örgütü yöneticisi 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara, `dilencilik yaptıkları' gerekçesiyle, Kabahatler Kanunu'na göre 70'er TL para cezası verildi. Topladıkları kumbaraların içindeki paralara da el konuldu.

Ankara'da eylemlerini sürdüren Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla Türkiye genelinde başlatılan `1 TL'ni Tekel işçilerine ver' kampanyası kapsamında, Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde de yardım toplama çalışması başlatıldı. Kampanya çalışmalarını yürüten Emek Partisi İl Başkanı Erdem Ulaş Çelik, sendikacı Haydar Güler, ellerinde kumbaralar ile ilçede esnafı gezerek yardım toplamaya başladı. Ulaş ve Güler, yardım amacıyla girdikleri bir kahvede para topladıkları sırada polis engeliyle karşılaştı. Para toplama işinin yasal olmadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan Çelik ve Güler, emniyeti götürüldü. İfadeleri alınan Çelik ve Güler, `Kabahatler Kanunu'na muhalefet' suçu işledikleri, dilencilik yaptıkları gerekçesiyle 70 TL para cezası ile cezalandırıldı. Çelik ve Güler, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, esnaftan toplanan ve kumbaraların içinde bulunan paralara ise polis el koydu.

`FAZLA SÖZE GEREK YOK'

Emek Partisi İl Başkanı Erdem Ulaş Çelik, karakol çıkışı yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Türkiye'nin her yerinde bu kampanya devam ediyor. Ancak Hozat polisi bunu kabul etmeyerek, hem bizi gözaltına aldı, hem de ilgisi alakası olmayan bir gerekçe ile bizi dilenci statüsüne koyarak kabahatler kanuna muhalefetten 70 TL ile cezalandırdı. Fazla söze gerek yok. Türkiye'de bir gerçek de böylece kamuoyu tarafından öğrenilmiş oldu" dedi.