BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pervari'den bir kötü haber daha var

Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lılar saldırdı, 6 asker şehit oldu!

Abone ol

Türkiye'yi yasa boğan haber dün gece Siirt'in Pervari ilçesinden geldi. Hainlerin hedefindeki Belenoluk Jandarma Karakolu'nda çıkan çatışmada ilk açıklamalara göre 5 asker şehit oldu. İlk saldırıyı püskürtmeyi başaran askerler, kaçan PKK'lıları takibe başlayınca bu kez de yola tuzaklanmış mayınlarla karşılaştı.

İkinci acı haber ise sabah saatlerinde geldi. Şehit sayısı 6'ya yaralı asker sayısı ise 11'e yükseldi.

Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi.

DİYARBAKIR'DA ÇİFTE TERÖR SALDIRISI

Akşam saat 18.00 sularında çeşitli noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda açılan ilk ateşinde 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Karakolda bulunan askerlerin anında karşılık verip, yoğun ateş altına aldığı teröristler köy

Erdoğan: "PKK görevini yapıyor"
Siirt'teki hain saldırı Erdoğan'ın Ahmedinejad görüşmesinin hemen sonrasında soruldu. Erdoğan, PKK'nın görevini yaptığını Türkiye'nin de mücadelesinin süreceğini söyledi.
İşte Erdoğan'ın o ilginç sözleri;

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

içine kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için peşinden giden askerlerle PKK'lılar arasında köy içinde de çatışma devam etti.

KÖY YOLUNA MAYINLI TUZAKLI

PKK'lıların jandarma karakoluna saldırdığı Belenoluk Köyü'ne karayoluyla takviye askerlerin gelmesine önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Güvenlik güçleri mayınları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi. Teröristlerin gelen helikopterlere de ateş ettiği öğrenildi. Bu nedenle helikopterlerin inişte güçlük yaşadığı bildirildi. Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı ve bombaladı.

Çatışmada yaralanan askerler helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne gönderileceği belirtildi.

VALİLİK; 5 ŞEHİT, 7 YARALI

Siirt Valiliği Pervari’nin Belenoluk Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin yaptığı saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 5 askerin şehit olduğunu 7 askerinde yaralandığı belirtti. Saldırının saat 18.00 sıralarında yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

’Düzenlenen hain saldırı sonucu, 5 personel şehit olmuş, 7 personel ise yaralanmıştır. Jandarma Özel Harekat Timleri, Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığı’na intikal ettirilmiş, bölgede operasyonlara aralıksız devam edilmektedir. Şehitlerimiz Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifaler diler, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Milletin başı sağolsun.’

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ: 6 ŞEHİT YARALI 11

Valilik sabah saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada ise hem şehit sayısını hem de yaralı sayısını arttırdı.

Açıklamada şehit sayısının 6, yaralı sayısının 11 olduğu belirtildi.