BIST 10.701
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.423,11
HABER /  GÜNCEL

Şehit yakınlarını ayağa kaldıran açıklama

KCK'nın PKK'nın tepki çeken eylemlerini eleştirirken söylediği sözlerde, eylemler kadar tepki topladı

Abone ol

Siirt'teki hain saldırıda sivillerin ölmesi üzerine tepkileri üzerine çeken PKK'nın şehir yapılanması KCK, yaptığı açıklamayla şehit vatandaşların aileleriyle adeta dalga geçti:

PKK'NIN İNKAR LİSTESİ KABARIK

İşte PKK'nın işleyip de başkalarının üzerine attığı katliamlardan bazıları...

Anafartalar katliamı: Ankara Anafartalar Caddesi'nde 22 Mayıs 2007'de PKK'lı canlı bomba kendisini patlattı. Anafartalar'da patlayan bomba 7 sivilin canına mâl oldu, çok sayıda vatandaş da yaralandı.

Koşuyolu Katliamı: 12 Eylül 2006'da Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda patlayan bombayla 7'si çocuk 10 kişi katledildi.  Eylemi önce Türk İntikam Tugayı (TİT) sahiplendi. Ancak daha sonra vahşi katliama imza atan örgütün PKK'ya üye olmaktan hüküm giymiş kişiler olduğu ortaya çıktı.

Güngören katliamı: 27 Temmuz 2008'de İstanbul Güngören'de PKK'nın patlattığı 2 bomba ile 17 kişi öldü 154 kişi yaralandı. Bu katliam uzun süre PKK tarafından reddedildi. O tarihlerde terör örgütünce yapılan açıklamada bu eylem kınandı. Ancak daha sonra saldırıyı yapanların PKK'lı olduğu ortaya çıktı.

Çetinkaya Mağazası katliamı: 25 Aralık 1991'de İstanbul'da Çetinkaya Mağazası'na PKK üyeleri molotof kokteylleriyle saldırmıştı. Saldırıda biri bebek, 7'si kadın 11 kişi yanarak hayatını kaybetti.

Diyarbakır dershane katliamı: 3 Ocak 2008'de dershane çıkışında bomba patladı. Patlama sonucu 2 öğrenci ile 3 vatandaş hayatını kaybetti. Katliamı uzun süre reddeden PKK, eylemi üstlendi.

'Bundan sonra öldürürken daha dikkatli olun!'

Terör örgütü PKK'nın Ankara ve Siirt'te sivillere yönelik bombalı saldırılarında 7 vatandaş hayatını kaybetti. Eylemlere kamuoyundan büyük tepki gelince PKK sorumluluğu üzerine almak yerine suçu yine 'taşeron' alt TAK'a attı. Aktifhaber'in haberine göre terör örgütü bu eylemleri yaptığını iddia ettiği TAK ile Siirt'teki teröristleri 'sözde' uyardı.

Ancak PKK daha önce de birçok kez sivilleri hedef almış ve daha sonra bu eylemlerin sorumluluğundan sıyrılmak için suçu başkalarının üzerine atmıştı. Terör örgütü PKK'nın, geçtiğimiz hafta içinde Ankara ve Siirt'te sivillere yönelik yaptığı 2 saldırıda 7 vatandaş hayatını kaybetti, 36 vatandaş ise yaralandı.

PKK TEPKİLERDEN KAÇIYOR

PKK'nın özellikle sivil vatandaşları hedef alması ve bu şekilde katliam yapması kamuoyunun büyük tepkisini çekti. Ahlaksız saldırılar sonrası oluşan infial yüzünden ilk başta bu saldırıları üstlenmeyen PKK, bu eylemlerle kendilerinin bir ilgisi bulunmadığını iddia etti. Ancak Ankara'daki katliama dair video görüntülerinde bunun yapanın PKK'lı olduğunun ortaya çıkması ve Siirt'teki katliamı yapan teröristlerden birinin öldürülmesi üzerine hain terör örgütü, bu saldırıları üstlenmek zorunda kaldı.

KATLİAMDAN SIYRILMA ÇABASI

Ankara ve Siiirt'teki olayların PKK'lı teröristler tarafından yapıldığının anlaşılması üzerine PKK bu katliamlardan sıyrılma çabası içine girdi. PKK'nın sözde şehir yapılanması olan KCK tarafından dün yapılan açıklamada Ankara'daki olayın 'TAK' tarafından yapıldığı belirtilerek, 'TAK' yöntemlerinin kontrolsüz olduğu savunuldu. KCK açıklamasında sivil vatandaşların hayatını kaybetmesinin hiç önemsenmediği gözlenirken, bu tür eylemlerin 'kendilerine' zarar verdiği ifade edildi. Terör örgütüne bağlı KCK'nın açıklaması, örgütün sivil ölümlerin sorumluluğundan kendini sıyırma çabası olarak algılandı.