BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  GÜNCEL

Peker konuştu, kızılca kıyamet koptu

Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında ifade veren Sedat Peker ilginç ifadelerde bulundu

Abone ol

Mafya lideri Sedat Peker, Ankara’da devam eden faili meçhul cinayetler soruşturmasında verdiği ifadede önemli açıklamalarda bulundu.

Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel'e konuşan Ergenekon zanlısı Peker'in iddiaları Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Peker'in dikkatleri üzerine çektiği isim ise Mehmet Ağar'dan başkası değil..

Peker'in anlattıkları arasında bir iddia var ki tüyleri diken diken ediyor. O iddiaya göre Mehmet Ağar, Halis Toprak'ın katledilmesi için planlar bile yapmış..

"EKEN, HAMOĞLU'NDAN PARA ALDI"

Ergenekon iddianamesinde yer alan ve Korkut Eken’in iş adamlarından para aldığını belirten telefon konuşmasına açıklık getiren Peker bu konuda şunları söylüyor:

"Atilla Yıldırım’a bu konuyu anlattım. Bunun üzerine gülerek,
‘Olay bildiğin gibi değil. Ben Korkut abiyi işadamı Ahmet Hamoğlu ile tanıştırdım. Hamoğlu’nun yanına çantasız geldik. Giderken Korkut abinin elinde bir James Bond çanta vardı’ dedi. Bunun üzerine çok şaşırmıştım. Eken’in, Hamoğlu’ndan bir çanta dolusu para aldığını biliyorum."

HALİS TOPRAK'I ÖLDÜRMEK İÇİN TEKLİF

Sedat Peker, Yakup Kürşat Yılmaz’ın kendisine Halis Toprak’ı öldürülmesi için devlette görevli bazı kişilerin teklifte bulunduğunu ama bunu kabul etmediğini anlattığını açıkladı.Peker Yakup Kürşat ile aralarında geçen diyalogları savcıya şöyle anlattı:

"Yakup Kürşat Yılmaz bir gün bana Halis Toprak isimli Diyarbakır Liceli olan işadamının öldürülmesi için devlette görevli bazı kişilerin teklifte bulunduğunu , bunu kendisinin reddettiğini , bu ret olayını söyledikten sonra açık cezaevinde yatarken birkaç gün içinde Diyarbakır Kapalı Cezaevi'ne çıktığını, bu yüzden dolayı firar etmek zorunda kaldığını anlatmıştı. Kendi isteklerini yapmayan insanları bu şekilde sıkıntıya sokuyorlardı.."

Peker şöyle devam etti: "PKK'ya yardım eden işadamlarına ve mafya üyelerine yönelik bir liste olduğu ve listedeki bazı şahısların öldürüldüğünü herkes konuşuyordu. Bunu yapan da Mehmet Ağar'ın ekibiydi. Talimatları nereden aldıkları belliydi yani. Şunu açıkça söyleyeyim o dönemde devlet kesinlikle yoktu . Devlet adına yetki kullanan bazı kişilerin yaptıkları da devlet göreviyle bağdaşan bir tarafı yoktu"

"HANEFİ AVCI BANA EMANET EDİLDİ"

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında da iddialarda bulunan Peker, "Hanefi Avcı Diyarbakır’daki itirafçılardan Süleyman Öger, Hidayet Bozyiğit, İbrahim Babat, Hüseyin Tilki gibi kişileri İstanbul’a getirmiş istihbarat şube görevlisi ‘pala’ lakaplı baş komiser tarafından bana emanet edilmişti. Bu konuyla ilgili bildiklerimi Ergenekon soruşturmasına yürüten savcıya anlattım. Dev-Sol’da Bedri Yağan grubuna yönelik yapılan operasyonlarda temizlik diye nitelendirilen eylemlerde bu itirafçıların görevlendirildiğini kalan sağları en son bunların öldürdüğünü anlattılar."

" 'YEŞİL'E İŞKENCE YAPILDI, KABURGASI KIRILDI"

Eken Yeşil’in kaburgasını kırdırdı Korkut Eken’in, Yeşil ile arasını bozmaya çalıştığını söyleyen Sedat Peker şöyle dedi: "Ama aramız bozulmadı. Konuyu Korkut Eken’e anlattım. Yan kesicilikten gözaltına aldılar Çok feci işkence gördüm. Çıplak soyup fotoğraflarımı çektiler. Ben bu olaydan sonra Yeşil’i, Sedat Demir’in Ankara Asayiş Müdürü olduğu zamanda gözaltına alıp işkence yaparak kaburgasını kırdığını öğrendim."