BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Para cezası liginin lideri Fenerbahçe

Türkiye profesyonel futbol liglerinde kulüplere toplam 2 milyon 646 bin 900 lira para cezası verildi.

Abone ol

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verilerine göre 2010-2011 futbol sezonunun ilk yarısında ligler bazında Spor Toto Süper Lig, kulüp bazında ise Fenerbahçe para cezasında ilk sırayı aldı.

Süper Lig’in 18 takımından 17’sine toplam 1 milyon 418 bin lira para cezası kesildi. Fenerbahçe 202 bin liralık cezayla ilk sırayı alırken, Gençlerbirliği hiç para cezası almayarak en centilmen Süper Lig ekibi oldu.

Radikal'den Kenan Başaran'ın haberine göre Süper Lig’de para cezasında Fenerbahçe’yi 198 bin lirayla ezeli rakibi Galatasaray izledi. Üçüncü sırayı ise İzmir ekibi 150 bin liralık cezayla Bucaspor aldı. Beşiktaş 147 bin liralık para cezasıyla 4. sırada yer alırken son şampiyon Bursaspor 95 bin lirayla 7., ilk yarının lideri Trabzonspor ise 52.500 lirayla para cezası sıralamasında 10. basamakta yer aldı. Üçüncü Lig hariç diğer liglerde kulüpler en çok para cezasını taraftarlarının çıkardığı olay ve kötü tezahürattan dolayı aldı. Taraftarından ötürü en çok para cezasını alan Süper Lig ekibi 155 bin lirayla Galatasaray oldu. Süper Lig takımlarına kesilen 1.4 milyon liralık para cezasının yaklaşık 1.1 milyonu taraftarlardan kaynakladı.

İnci’nin sivri dili Belediye’yi de yaktı

Spor Toto Süper Lig’de Gençlerbirliği hiç para cezası almazken, bir elin parmağını geçmeyen taraftara sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bile taraftarının kötü tezahüratından dolayı 5 bin lira para cezası aldı. İBB, söz konusu cezayı, Boz Baykuşlar pankartı altında toplanıp Belediye’ye destek veren İnci Sözlük üyelerinin tezahüratından dolayı almıştı. Bankasya’da da sadece Kayseri Erciyesspor ceza almadı. Spor Toto 2 Lig’de ise 36 takım içinde ceza almayan tek takım Bozüyükspor oldu. Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden 54 takımdan ise yalnızca 6 takım para cezası almadan devreyi tamamladı.

Üçüncü Lig’de yönetim başrolde

PFDK, kulüplere taraftarların çıkardığı olaylar ve kötü tezahüratlarının yanı sıra futbol takımlarının takım halinde centilmenlik dışı davranışlarıyla yöneticilerin demeçleri, basın toplantısına gerek sayıda futbolcu vermeme, doktor bulundurmama gibi nedenlerden ötürü ceza veriyor. Özellikle üçüncü lig takımları en çok cezayı takım halinde centilmenliğe aykırı davranışta bulunmak ve kadroda doktor bulundurmamak gibi yönetimsel nedenlerden alıyor.