BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  GÜNCEL

Papa İstanbul'da ayin yapacak!

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus yarın Türkiye'ye geliyor.

Abone ol

Papa Franciscus, yarın geleceği Türkiye'de 30 Kasım'a kadar çeşitli ziyaretlerde bulunacak. 3 günlük ziyatenini ilk günün Ankara'da geçirecek olan Papa, Cummurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le görüşecek.

İstanbul'da ayine katılacak olan Papa, Patrik Bartholomeos'la da 2 kez bir araya gelecek.

İLK ZİYARET ANITKABİR'E

Ziyaretin ilk ayağı Başkent olacak. Papa Franciscus'u taşıyan özel uçağın, saat 13.00'te Esenboğa Havalimanı'na inmesi öngörülüyor.

İlk ziyaretini Anıtkabir'e gerçekleştirecek olan Papa Franciscus, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Papa Franciscus'un burada bir konuşma yapması bekleniyor.

Papa Franciscus, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığını da ziyaret ederek Başkan Mehmet Görmez ile görüşecek olan Papa Franciscus, burada ortak basın toplantısı düzenleyecek.

ŞİŞLİ'DE AYİNE KATILACAK

Papa Franciscus, Başkent'teki temaslarının tamamladıktan sonra 29 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde İstanbul'a hareket edecek.

İstanbul'da Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezecek olan Papa Franciscus, Şişli'deki Saint Esprit (Kutsal Ruh) Katolik Kilisesi'ndeki ayine katılacak.

BARTHOLOMEOS'LA ÖZEL GÖRÜŞECEK

Papa, aynı gün Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak. Papa Franciscus ve Patrik Bartholomeos, daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde dua edecek.

Papa Franciscus, ziyaretinin son günü 30 Kasım'da, tekar Fener Rum Patrikhanesi'ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak, birlikte öğle yemeği yiyecek.

İstanbul'daki temaslarının ardından Papa Franciscus, akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak.