BIST 9.919
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.449,99
HABER /  GÜNCEL

Öz dayısının kızına tecavüz etti

Zonguldak'ta dayısının kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık 8 yıl 4 ay, suça iştirak gerekçesiyle sanığın annesi ile kızın babası ise 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Abone ol

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Kanyılmaz (20), annesi Civan Kanyılmaz ile cinsel istismara uğradığı iddia edilen K.K'nin babası Rıza K. ile mağdur kız ve avukatlar katıldı.

Kızın babası Rıza K, savunmasında, 2011'de Kocaeli'ye eşiyle hastaneye gittikleri dönemde 14 yaşındaki kızını ablası Civan Kanyılmaz'ın evine bıraktığını ifade ederek, ''Kızım halasının yanında kalırken yeğenim Mehmet ile birlikte olmuşlar. O yüzden onları gayri resmi olarak evlendirmek zorunda kaldık. Suçsuzum, beraatimi istiyorum'' dedi.

Civan Kanyılmaz da oğlunun yeğeniyle rızasıyla birlikte olduğunu, büyüklerin aracılığıyla da köyde düğünlerini yaptıklarını iddia ederek, en kısa süre içinde resmi nikahlarını da yapacaklarını ileri sürdü.

Sanık Mehmet Kanyılmaz da K.K'nın yaşı küçük olduğu için resmi nikah yapamadığını, gayri resmi evliliklerin de kızın babasının rızasıyla olduğunu savundu.

K.K. ise Mehmet Kanyılmaz ile kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini, nikahlarının da yakında yapılacağını belirterek, şikayetçi olmadığını kaydetti.

İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında, Mehmet Kanyılmaz'ın 2011'de 15 yaşından küçük olan dayısının kızı K.K. ile rızasıyla cinsel ilişkiye girdiği, iki hafta sonra da sanıklar Civan Kanyılmaz ve Rıza K'nın iştirakiyle resmi nikah olmaksızın düğünlerinin yapıldığını ifade edilerek, sanıkların çocuğun nitelikli cinsel istismarı ile suça iştirakten cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Kanyılmaz'ı 15 yaşınını tamamlamamış çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırdı. Civan Kanyılmaz ile Rıza K'ya da suça iştirakten 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Mehmet Kanyılmaz hakkında, 6352 sayılı yasadaki yeni düzenleme göz önünde bulundurularak karar kesinleşinceye kadar adli kontrol uygulamasında bulunulması kararlaştırıldı.

Sanıkların cezasının Yargıtay'ın onama kararı vermesi durumunda infaz edileceği belirtildi.

KAMPUSTE SAPIK DOKTOR SKANDALI

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYI TIKLAYIN....[PAGE]

İzmir'in Bornova İlçesi’nde, Azerbaycan uyruklu doktor 29 yaşındaki G.M.’nin, adres sorma bahanesiyle Ege Üniversitesi Kampusü içerisinde durdurduğu 3 kız öğrenciye cinsel organını göstererek tacizde bulunduğu ileri sürüldü. G.M. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ADRESİ BAHANE EDEREK TACİZ ETTİ

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde görev yapan Azeri doktor G.M., iddiaya göre, dün saat 20.00 sıralarında, kampus içerisinde Nükleer Bilimler Enstitüsü çevresinde, yolda adres sorma bahanesiyle durdurduğu bir kız öğrenciye cinsel organını gösterdi. Kız öğrenci koşarak G.M.’nin yanından uzaklaştı, ardından kampuste görevli güvenlik görevlilerine durumu anlattı. Bir süre sonra güvenlik görevlilerine, iki kız öğrenci daha aynı şikayette bulundu. Bunun üzerine görevliler kampus içinde bu kişiyi aramaya başladı. Güvenlik görevlileri, Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ö.I. (22) ve lisansüstü öğrencisi G.Ç. (24) ile Gıda Mühendisliği Fakültesi öğrencisi S.S.’nin (22) teşhisi üzerine Dr. G.M.’yi yakaladı, durum polise bildirildi. Gözaltına alınarak Bornova Polis Merkezi’ne götürülen Dr. G.M.’nin, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. 3 kız öğrenci polis merkezine de gelerek ifade verdi. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Dr. G.M.’nin, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Azeri doktor G.M. hakkında, yan dal ihtisası yaptığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın da idari soruşturma başlattığı bildirildi.