BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  DÜNYA

ÖSO'lu komutan: Kobani IŞİD'e mezar olacak!

Burkan El Firat’ta yer alan Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Şems El-Şemal Taburu Komutanı Ebu Leyla "DAİŞ çetelerinin sonu Kobani’de başlayacak” dedi.

Abone ol

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Şems El-Şemal Taburu Komutanı Ebu Leyla, Kobani’nin direniş sürdükçe düşmeyeceğini belirterek, “Şengal trajedisi tekrarlanmayacaktır. Kobani DAİŞ çeteleri için mezar olacak” dedi.

Kobani’nin güneyinde Ortak Eylem Merkezi'ne bağlı Burkan El Firat (Firat Volkanı) ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor. Burkan El Firat’ta yer alan Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Şems El-Şemal Taburu da, YPG güçleri ile birlikte örgüte karşı savaşıyor.

ANHA’ya konuşan Şems El-Şemal Taburu Komutanı Ebu Leyla, “YPG ve Burkan El Firat savaşçıları, hafif silahları ve güçlü iradeleri ile Kobani’yi DAİŞ çeteleri için mezara çevirecekler. DAİŞ çetelerinin sonu Kobani’de başlayacak” dedi.

Kürt halkına düşmanlık yapan birçok çevrenin IŞİD’e destek vererek Kobani direnişini yıkma çabası içinde olduklarına dikkat çeken Ebu Leyla, “Ben o çevrelere, direnişimizi sürdürdüğümüz elimizde kalaşnikof ile özgür irademiz var oldukça tüm planları boşa çıkaracağız diyorum” diye konuştu.

"Kobani direnişinin çetelere asla unutamayacakları büyük bir ders vereceğini" belirten Ebu Leyla, dünyaya ise şu mesajı verdi:

“Dünyadaki bütün devletler, özellikle de Kobani bölgesine yönelik DAİŞ çetelerine destek veren devletler bilmeliler ki, YPG ve Burkan El Firat savaşçılarının direnişi sayesinde Kobani düşmeyecek. Şems El-Şemal Taburu üyeleri olarak tarihe damgamızı vuracağız.”

Ebu Leyla, “Şengal trajedisi tekrarlanmayacak. Kobani DAİŞ çeteleri için mezar olacak” dedi.