BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  GÜNCEL

Ortaöğretime başörtüsü serbestliği

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MEB'e bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapıldığını açıkladı. Yönetmelikteki 'baş açık' ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapıldığını açıkladı.

Arınç, “Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının ‘e’ bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, değişikliğin yarın ya da bir sonraki gün yayımlanabileceğini söyledi.

Değişikliğin ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için “bir zaruret olduğunu” ifade eden Arınç, “30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği için bugün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılmasında zaruret görülmüştür. Öğretim hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Arınç, bazı kız öğrencilerin bu değişikliği “hasretle beklediklerini” de ileri sürdü. Bursa’ya yaptığı ziyaret sırasında okulların açılışında öğrencilerle bir araya geldiğini belirten Arınç, “Onlar heyecanlı bir şekilde bu müjdeyi bekliyorlardı” diye konuştu.

Arınç’ın değişiklik yapıldığını açıkladığı, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 4. maddesinin “e” bendinde, öğrenciler “Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3’üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır” hükmü yer alıyordu.

Aynı yönetmeliğin değiştirilen 3. maddesinin 6. fıkrasında da “Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir” deniyordu.