BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Organ mafyası çocukların peşinde

Olmaz demeyin oldu bile! Yardım bahanesiyle Mardin'de çocuk seçen adam öyle bir soru sordu ki yakayı ele verdi.

Abone ol

Mardin'de Milli Eğitim’den geldiğini söyleyen bir kişi, bir evde topladığı 20 çocuktan 4'ünü kaçırma girişiminde bulundu. Kaçmaya çalışan zanlı yakalanırken, adliye önünde toplanan kalabalık linç girişiminde bulundu.

Mazıdağı ilçesi Özlüce Köyünün Beşevler mezrasına gelerek vatandaşlarla görüşen 45 yaşındaki Mahmut Ökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldiğini ve çocuklara yardım yapacaklarını söyledi.

"SİZ AMELİYAT OLDUNUZ MU?"

Bu açıklamasının ardından bir evde yaklaşık 20 kadar çocuğu toplayan Ökmen, içlerinden seçtiği 10-12 yaşlarındaki N.A, S.A, Z.A, A.N'yı bir odaya alarak, burada çocuklara daha önce ameliyat olup olmadıklarını sordu.

Durumdan şüphelenen ailelerin sordukları soruları yanıtsız bırakarak panikleyen Ökmen, aracına binerek kaçtı.

Olayın bildirilmesi üzerine Ökmen, jandarma tarafından yolda yakalanarak gözaltına alındı.

LİNÇ ETMEYE ÇALIŞTILAR

Mazıdağı ilçesine getirilen Ökmen, adliye binası önünde toplanan kalabalık tarafından linç edilmek istendi.

Öfkeli kalabalığın adliye binası önünde bekleyişi sürüyor.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, savcılık tarafından şahıs ile birlikte 4 çocuğun da ifadesi alınmaya başlandı.

ACAR: PANİKLEYEREK KAÇTI

Çocukların yakını Ali Acar, ''Şahsın zaten yaklaşık 20 çocuktan 4 kız çocuğunu seçmesi de şüpheli bir durumdu. Neden 4 çocuğu seçtiğini, Milli Eğitim görevlisi olup olmadığını gösteren bir belgesinin olup olmadığı gibi sorularımıza kaçamak cevaplar veren şahıs daha sonra panikleyerek kaçtı'' dedi.