BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.398,27
HABER /  GÜNCEL

Başbakanı dinleme Ergenekona havale

TİB Başkanı Fethi Şimşek'in, ''Başbakan'ın dinlenildiği'' şeklindeki sözleriyle ilgili soruşturmada yetkisizlik kararı verildi

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek'in, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dinlenildiği'' şeklindeki sözleriyle ilgili soruşturmada yetkisizlik kararı verdi.

Dosya ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Şimşek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde, geçtiğimiz yıl Kasım ayında bilgi vermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit tarafından yürütülen soruşturmada, ''yetkisizlik'' kararı verilerek, dosya ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten CMK'nın 250. maddesi ile yetkili ve görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderildi.

Şimşek'in, ''Başbakan Erdoğan'ın dinlenildiği'' şeklindeki sözlerine ilişkin araştırma ve inceleme ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılacak.

Fethi Şimşek, 12 Kasım 2009'da düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarında, ''Bir ülkenin Başbakan'ı 6 yıl dinleniyor ve kimsenin kılı kıpırdamıyor. Bugün tartıştığımız dinlemeler hakim kararı ile yapılıyor, usulüne uygun ve mevzuatta yazan hususlara uygun dinlemeler yapılıyor, her nedense toplum ayağa kalkıyor. Bu çifte standarttan kurtulmamız lazım'' ifadesini kullanmıştı.