BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

Ordu'da okullar tatil mi valilik 9 Ocak kararı

ORDU'da okullar 09.01.2017 Pazartesi günü tatil mi? valilik kararı ne? Bolu'da kar yağışı bastırdı, yarın da etkili olacak. Bolu'da okullar yarın edildi mi kar tatili haberini Ordu Valiliği duyurdu

Abone ol

ORDU'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Olumsuz hava şartlarından dolayı Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Korgan, Kumru, Perşembe ve Ulubey ilçelerinin tamamında, Fatsa ilçe merkezi dışındaki tüm okullarda ve Ünye ilçe merkezi dışındaki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Pazartesi günü ara verilmiştir."

Açıklamada, Altınordu, Gülyalı, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinde ise eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

ANTALYA İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI

Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde ve Konya'nın güneyinde görülecek yağışların bugün15:00 dan itibaren, yarın (08.01.2017) akşam saatlerine kadar yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Antalya-Konya kara yolu başta olmak üzere, yoğun kar yağışlarından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TRAKYA'DA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Trakya'da dünden bu yana etkili olan kar yağışının cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.      



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminine göre, soğuk hava sisteminin sağanağı kara dönüştürmesi sonrası yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı, bölge genelinde hava sıcaklıklarını eksi değerlere düşürdü. Gündüz ve gece sıfırın altında seyreden sıcaklıkların neden olduğu buzlanmalar sebebiyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Kar yağışının bölge genelinde cuma gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.Trakya genelinde ulaşıma kapanan 152 köy yolunun açılması için çalışmalar sürdürülüyor. İstanbul yönlü trafik ile kentlere bağlı ilçeler arasında ulaşımda bir sıkıntı yaşanmıyor.