BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Ömer Çelik'ten Rusya'ya sert mesaj!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağı için kritik değerlendirmeler yaptı.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcılarını açıklayan Çelik, Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağı için kritik değerlendirmeler yaptı.

Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ilgili "Rusya bizim düşmanımız, hasımımız değildir. Düşmanca bir tavır olarak değerlendirmek konuyu gerçekten saptırmak olacaktır. Türkiye'nin angajman kurallarını uygulama konusunda tereddüdü olmayacaktır." diyen Çelik, AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcılarını da açıkladı.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

ANGAJMAN KURALLARIMIZDA TEREDDÜT OLMAYACAK

Hava sahasını ihlal eden uçağa angajman kuralları çerçevesinde müdahale etmiştir. Bu son derece tabiidir. Angajman kuralları tarafından en güçlü şekilde iletildi. Rusya bizim düşmanımız, hasımımız değildir. Düşmanca bir tavır olarak değerlendirmek konuyu gerçekten saptırmak olacaktır. Türkiye'nin angajman kurallarını uygulama konusunda tereddüdü olmayacaktır.

SURİYE'DE TEK BAŞINA ASKERİ ÇÖZÜM BAŞARISIZ OLUR

Biz Suriye'de bir siyasi çözüm olmasını istiyoruz. Tek başına askeri bir çözümün başarılı olmayacağını düşünüyoruz. Suriye'de hür seçimler yapılmalı. Rusya'nın müdahalesiyle Suriye'deki işler daha da karıştı.

TÜRKMENLER KONUSUNDA TAVRIMIZ NETTİR

Her şekilde Türkmenlerin yanındayız. Yani 'anlamlı ve nitelikli bir destek veriyoruz' dedim. Anlamlı ve nitelikli destekten kastım, maddi manevi güvenliklerini sağlayacak, güvenliklerini güçlendirecek, Türkmenlerin varlığına dönük her türlü tehdit karşısında direnmelerini, kendi bölgelerine bu son Türkmen Dağı'na yapılan saldırı gibi gereken şekilde karşı koyacakları bir takım imkanlarla donatılmaları da buna dahildir. Şunun herkes tarafından bilinmesi gerekir, hiçbir şekilde tek tek, madde madde saymaya gerek yok Türkiye maddi ve manevi olarak soyut ve somut imkanlarla Türkmenlerin yanındadır

AK PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI

AK Parti'nin yeni genel başkan yardımcıları: Mehmet Doğan Kubat, Fatma Betül Kaya, Recep Akdağ, Mehdi Eker