BIST 9.890
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.461,30
HABER /  GÜNCEL

Ölüm nedeni biber gazı değilmiş

Polisin sıktığı biber gazından etkilenerek can verdiği söylenen Çayan Birben’in kesin ölüm nedeni belli oldu.

Abone ol

Yalova’da kavga eden iki gurubu ayırdığı sırada polisin sıktığı biber gazından etkilenerek öldüğü iddia edilen Çayan Birben’in beyin kanamasından hayatını kaybettiği ortaya çıktı

Biber gazından etkilenerek hayatını kaybettiği belirtilen ve ölüm nedeni günlerce tartışılan Çayan Birben ile ilgili Adli Tıp’ın ilk tespitinde, Birben’in iç beyin kanaması olarak bilinen “subaraknoid kanama” sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Bu hastalık şarkıcı Ebru Gündeş’in de rahatsızlığı olarak biliniyor. Gündeş 1999 yılında bir albüm tanıtımı sırasında aniden bayılmış ve uzun süre tedavi görmüştü.

Yalova’da kavga eden iki gurubu ayırdığı sırada olaya müdahale eden polisin sıktığı biber gazı sonucu öldüğü iddia edilen Çayan Birben ile ilgili Adli Tıp sonuçlarına ulaştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu, kamuoyunun günlerce ölüm nedenini tartıştığı Çayan Birben ile ilgili otopsi işlemi sonucunda biber gazından değil “subaraknoid kanama” sonucu hayatını kaybettiği belirledi. Hazırlanan rapor soruşturmayı yürüten Yalova Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilecek.

ADLİ TIP’IN İLK TESPİTİ

Yalova’da bulunduğu sırada bir parkta kavga eden iki gurubu ayırmak isterken polisin sıktığı biber gazından etkilenerek kaldırıldığı hastanede birkaç gün sonra ölen Çayan Birben’in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirilerek otopsi yapılmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi uzmanları tarafından yapılan otopsi işleminin ilk sonuçları ilk kez gün yüzüne çıktı. Otopside Birben’in biber gazından değil “subaraknoid kanama” sonucu öldüğü tespit edildi. Bu hastalığın strese bağlı gelişmediği ve doğuştan gelen bir beyin hastalığı olduğu belirtildi.

SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Çayan Birben'in kesin ölün nedenini açıklayan Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporu önümüzdeki günlerde olayla ilgili soruşturmayı yürüten Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletecek. Soruşturmanın yönünü belirlemesi beklenen bu rapor ardından ilerleyen günlerde kesin rapor hazırlanacak.

SUBARAKNOİD KANAMA NEDİR?

Beyin zarının orta tabakası ile en iç tabakası arasında “Subaraknoid aralık” bulunmakta. Subaraknoid aralıkta beyin-omurilik sıvısı bulunuyor. Orta tabaka içinde beyine gelen atardamarlar yol almakta. Bu damarların herhangi bir nedenle bu bölgede kanamaları sonucu, kan subaraknoid aralığa akar ve buradaki beyin-omurilik sıvısı yerini adeta kana bırakır. Subaraknoid aralığa boşalan kan, bütün beyni ve omuriliği saran beyin zarının subaraknoid alanına dağılır. Bu durumda hasta müthiş bir baş ağrısı ile bilincini kaybeder.

EBRU GÜNDEŞ DE AYNI HASTALIKTAN TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Ünlü Şarkıcı Ebru Gündeş’in de yakalandığı Subaraknoid kanamanın belirtilerini şöyle:

Baş ağrısı, ense sertliği, kusma, huzursuzluk, kolay uyarılma, bilinç bulanıklığı, koma. Bu belirtilerin tümünün bir arada bulunması gibi bir kural yoktur. Fakat hemen her vakada baş ağrısı bulunmaktadır. Anevrizma bulunun vakalarda olayın yinelenmesi üzerine ölüm sık görülür. Genetik faktörün önemini kanıtlayan gözlemler ortada durmakta. Subaraknoid kanama geçiren hastaların birinci derece akrabalarında bu hastalığın bulunma riski normal populasyona göre 3-7 kat fazla.