BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,61
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen PKK'lıları şehit diye yazdılar!

4 teröristin öldükten sonra nüfus kayıtlarına şehit olarak yazılmalarına Siirt Valisi'nden açıklama geldi

Abone ol

Siirt Valisi Ahmet Aydın, bazı gazetelerde Siirt'te teröristlerin nüfus kayıtlarına 'şehit' olarak geçirildiği iddiasına ilişkin olarak, Nüfus Müdürlüğü'nde belgeleri düzenleyen bir memur ile onaylayan bir şefin açığa alındığını bildirdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, olayın çok boyutlu olarak araştırıldığını, başlatılan idari ve adli soruşturmanın ise sürdüğünü söyledi.

4 TERÖRİST ŞEHİT OLARAK YAZILDI

Siirt'te öldürülen 4 teröristin kayıtlarının memleketlerine gönderilirken, nüfus kaydına şehit olarak yazıldıklarını tespit ettiklerini belirten Aydın, ''Konu ile ilgili idari soruşturma sürdürülüyor. Cumhuriyet savcılığımızca da adli soruşturma başlatılmış durumda. Olayla ilgili olarak Nüfus Müdürlüğü'nde belgeleri düzenleyen bir memur ile onaylayan bir şef açığa alındı'' dedi.

Vali Aydın, nüfus kayıtlarında gerekli düzeltmenin yapılması için ilgili nüfus müdürlüklerine yazışmanın da yapıldığını sözlerine ekledi.

Öte yandan olayın, Gaziantep nüfusuna kayıtlı bir teröristin kayıtlara 'şehit' olarak geçtiğini belirleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün Siirt Emniyet Müdürlüğü'nü uyarmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi.

Bu arada açığa alınan memurların olayı yanlışlıkla yaptıklarını iddia ettikleri öğrenildi.

YAKINLARINA MAAŞ BAĞLATMAK İÇİN Mİ?

Siirt kırsalında geçen ağustos ayında çıkan çatışmalarda ölü ele geçirilen PKK’lılar ile ilgili işlem yapan savcı, öldürülen PKK’lıların nüfustan düşürülmesi için bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine yazı gönderdi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü çatışmalarda ölü ele geçen PKK’lılarla ilgili güncelleme için Siirt Nüfus Müdürlüğü’ne yazı göndererek, bunlarla ilgili kayıtları isteyince, ağustos ayında atışmada ölen teröristlerden dördünün, ’şehit’ olarak kayda geçtiği ortaya çıktı.

PKK’lı teröristlerin nüfusta ’şehit’ diye kaydedilerek, yakınlarına maaş bağlanmasına yönelik girişim olduğu ileri sürüldü.