BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Oğul Unakıtan one minutei kaptı

Başbakan Erdoğan'ın 'one minute' sözü herkesin dilinde. İlgiyi farkeden girişimciler bu fırsatı kaçırmadı.

Abone ol

Maliye Bakanı Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan, Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki tartışmada kullandığı ‘One minute’ lafını, marka olarak tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdu

Yumurta da, kek de olabilir
Davos’taki panelden bir hafta sonra, 5 Şubat’ta Bakan Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın başkanı olduğu A.B Gıda şirketinin, ‘oneminute’ markasını tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurduğu ortaya çıktı.

Markayı A.B Gıda için koruma altına alan TPE, başvuruda bir eksiklik saptanmaması halinde markayı 5 - 6 ay sonra Resmi Marka Bülteni’nde ilan edip tescil edecek. Unakıtan’ın şirketi, başvurusundaki tescil alanını da geniş tuttu. Yani A.B?Gıda, tek kelime halinde yazılan ‘oneminute’ markasını kimyasallardan, yumurta ve bisküvi gibi gıdalara kadar geniş bir yelpazede kullanabilecek.

Başvuranlar şirketler çoğaldı
Öte yandan, Davos’un ardından, Akspor İnşaat adlı bir firma oyuncak ve giyimde; Salih Coşkun ve Okan Yatağan adlı girişimciler ise çikolata ve bisküvide kullanmak üzere, iki kelime halinde yazılan ‘One Minute’ markasını tescil ettirmek için başvurdu.

‘Davos Ruhu’ da istendi...
Adana merkezli AYD Gıda firması da, yine gıdada kullanmak üzere ‘Davos Ruhu One Minute’ markasının tescilini istedi. Davos Fatihi markasını tescil ettirmek için başvuran ise henüz çıkmadı.