BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt DTP için neler söyledi?

Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, DTP'nin Meclis'teki Kürkçe çıkışı için sert konuştu. İşte Büyükanıt'ın açıklamaları;

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, Meclis'te partisinin grup toplantısındaki konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapmasının Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu açısından yasal olmadığını söyledi.

Beykent Üniversitesinin Ayazağa Yerleşkesi'nde ''PKK Terörünün Gelişimi, Bugünü ve Geleceği Bağlamında Önlemler'' konulu konferansta konuşan Büyükanıt, emekli bir asker olduğunu, buradaki sözlerinin tamamen kişisel görüşlerini yansıttığını ve hiçbir kurumu bağlamayacağını söyledi.

53 yıl üniforma giydiğini, her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ülkesiyle gurur duyduğunu vurgulayan Büyükanıt, TSK'nın, Türkiye'nin yurt dışından en güzel görünen penceresi olduğunu belirterek, ''Gençler, siz de TSK ile gurur duyabilirsiniz'' dedi.

DTP İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Bir öğrencinin, ''DTP Genel Başkanı Türk'ün partisinin grup toplantısındaki konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Büyükanıt, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanununun bu konuda çok açık hükümleri bulunduğuna dikkati çekti.

Büyükanıt, ''Sıfatında Cumhuriyet olan Cumhuriyet savcılarımızın yasal işlem yapmaları gerekir. Herkes istediğini yaparsa esas anarşi o zaman doğar'' değerlendirmesinde bulundu.

''En güvenilir kurum olan TSK hakkında son günlerde Ergenekon ile bağlantılı bazı haberler çıkıyor. Bu, TSK'ya olan güveni sarsıyor mu?'' sorusu üzerine Büyükanıt, ''TSK'yı yıpratmak için çeşitli şeyler yapıldığını, ama ne yapılırsa yapılsın halkın Silahlı Kuvvetler'e olan güven duygusunun sarsılmayacağını'' söyledi.

Büyükanıt, ''TSK'nın hala Türkiye'nin en güvenilir kurumu olduğuna inanıyorum'' dedi. Bir öğrencinin, ''2020 yılında Genelkurmay Başkanı'nın eşi türbanlı olacakmış'' sözleri üzerine Büyükanıt, ''Hayırdır inşallah, ne diyeyim'' şeklinde konuştu.