BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'a 'Memlekete hoş geldin' diyen albay öldü

Kenya’da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan’a “Memlekete hoş geldin” diyen emekli Albay Abdullah Soyluoğlu yaşamını yitirdi.

Abone ol

Kenya'da yakalanan PKK lideri Abdullah Öcalan’ı 16 Şubat 1999’da Türkiye’ye getiren uçakta, “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, 65 yaşında yaşamını yitirdi. Soyluoğlu köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Habertürk'ün haberine göre, Öcalan’ı Kenya’da yakalayarak Türkiye’ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı. Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, “Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin” dediği duyulmuştu.

ÖCALAN'LA NE KONUŞMUŞTU?

Albayın uçakta Öcalan'a sorduğu sorular arasında, 'Hoşgeldin' dedikten sonra sağlık durumunu detaylıca sormuş; 'Rahatsızsan yüzünü gözünü silelim.' demişti. 

suleyman-demirel.jpgO GÖREVLİLER DEMİREL TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİ

Öcalan’ı getiren görevliler dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilerek ödüllendirilmiş ancak kimlikleri açıklanmamıştı. Demirel, ekipteki görevlilere, “Çok gizli bir görevi başarıyla ifa ettiniz. Sizlerle hatıra fotoğrafı çektiremiyorum çünkü şartlar bundan sonra da gizliliğin korunmasını gerektiriyor” demişti.






screen-shot-2015-01-15-at-11.40.22-am.png 

bdullah-ocalan.jpgO SESİN LEVENT GÖKTAŞ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Öcalan’a seslenen kişinin kimliği iddialara konu olmuş, eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan ile Ergenekon sanıklarından Levent Göktaş’ın isimleri ortaya atılmıştı. Gazeteci Necdet Pekmezci, “Memlekete Hoşgeldin Abdullah Öcalan” isimli kitabında bu sözün sahibinin ekibin komutanı "Abdullah" isimli emekli bir albay olduğunu yazmıştı. Pekmezci kitabında, Abdullah Albay’ın Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda uzun yıllar görev almasının ardından, Kontr-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür tarafından MİT’e alındığını belirtmişti.



CENAZE TÖRENİ ÇOK SADE OLDU


Kara Harp Okulu’ndan 1970 yılında mezun olan Albay Soyluoğlu, uzun yıllar komando subayı olarak görev yaptı. Özel Kuvvetler Komutanlığı ve MİT’te görev aldı. İstanbul’da rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 23 Kasım’da yaşamını yitiren Soyluoğlu, memleketi Konya’nın Seydişehir İlçesi Gökhüyük Köyü’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Soyluoğlu’nun Öcalan’ı getiren ekipte yer aldığı kamuoyunca bilinmediğinden, cenaze töreni de çok sade oldu.