BIST 10.192
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.402,20
HABER /  GÜNCEL

Öcalana 8 komşu gidiyor

AK Parti hükümeti, Kürt açılımında ilk adımı İmralı ile atmaya hazırlanıyor... Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı ile ilgili planı açıkladı...

Abone ol

AK Parti Hükümeti, İmralı ile ilgili adım atmaya hazırlanıyor. Kürt açılımı çalışmalarının ilk adımı olarak nitelendirilen bu projeye göre teröristbaşının hapsedildiği İmralı adasına başka tutuklular da nakledilecek.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı’ya 8 hükümlü ya da tutuklunun nakledileceğini belirterek hangi hükümlülerin nakledileceğine Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa hükümlerine göre karar verileceğini söyledi.

9 YILDIR ADADAKİ CEZAEVİNDE TEKBAŞINA YATIYOR

Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak kısa, orta ve uzun vadeli bir yol haritası belirleyeceklerini açıklarken; öncelikle yaşama geçirilmesi kolay olanlardan başlanacağını kaydetmişti. Cumhuriyet'in haberine göre hükümetin adımlarından birini de 9 yıldır tek başına cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı’ya 8 hükümlü daha gönderilmesi oluşturacak.

ADADAKİ CEZAEVİ'NİN İNŞAATI TAMAMLANDI

MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun yapımının tamamlandığını, geçici kabul işlemlerinin devam ettiğini, 8 kişilik kapasiteye ulaşacak kuruma Öcalan’ın dışında 8 hükümlü veya tutuklunun daha naklinin yapılacağını açıkladı.