BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42
HABER /  GÜNCEL

Öcalan: 'Büyük savaşa hazır olun

İmralı'da avukatlarıyla görüşen Abdullah Öcalan, örgütüne, "Her yerde yüksek yoğunluklu savaşa hazır olun” emri verdi.

Abone ol

İmralı'da avukatıyla görüşen Abdullah Öcalan, çözüm süreciyle ilgili daha önce yaptığı olumlu açıklamaların aksine bu kez, “Biz her türlü adımı atmaya hazırız ama hükümet adım atmıyor” dedi.

Örgütün yayın organı ANF'de yer alan habere göre Öcalan, “Sadece Rojava değil, kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkı buna göre yaşamını şekillendirmelidir” dedi.

DEVLET MÜZAKERE SÜRECİNİ BAŞLATMIYOR

Öcalan'ın avukatı Mazlum Dinç, İmralı’dan dönüşünde açıklamalarda bulundu. Dinç, “Sayın Öcalan öncelikle Kürt sorununun demokratik çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu ancak hükümetin ve devletin bir türlü müzakere sürecini başlatmadığını, başlatmaya yanaşmadığını belirtti” dedi.

REHİNELER İÇİN MÜZAKERE EDİLDİ AMA!..

Avukat Dinç, Öcalan’ın konsolosluk rehineleri için hükümet ile IŞİD arasında yapılan müzakerelere ilişkin de şunları söylediğini aktardı: “Rehinelerin serbest bırakılması konusunda devlet, açıkça müzakere yürüttüğünü kamuoyuna bildirdi ama Kürt sorununun çözümü konusunda müzakere sürecini başlatmaya bir türlü yanaşmamıştır” dediğini aktardı.

SADECE ROJOVA'DA DEĞİL HER YERDE

Dinç, IŞİD saldırıları hakkında Öcalan’ın şu sözlerini aktardı: “Halkımızın yüksek yoğunluklu savaşa karşı yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Sadece Rojava halkı değil kuzey ve tüm parçalardaki Kürt halkının buna göre yaşamını şekillendirmesi gerekiyor. Bütün Kürt halkını topyekun bu yüksek yoğunluklu savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum.”