BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ocak ayı gayrimenkul değerleri açıklandı

Ocak ayı gayrimenkul değerlerinde İstanbul'da kirada ve satışta en çok kar sağlayan semtler belirlendi.

Abone ol

Ocak ayı gayrimenkule prim getirdi. Metrekare fiyatlarının satışta en çok arttığı ilçe yüzde 17.9'la Eyüp olurken, kirada ise yüzde 12.8'le Gaziosmanpaşa birinci

Kredi kuruluşları, ekonomideki ivme ve hükümet politikalarının etkisiyle yıldızı parlayan gayrimenkul sektörü 2013'te en hareketli dönemini yaşadı. Metrekare.com, İstanbul'da aralık ve ocak aylarında, konutların bölge ve ilçelere göre değer artışını gösteren bir analiz yayımladı. Rapora göre, metrekare başına satılık emlak fiyatları Aralık 2013 ve Ocak 2014 arasında yüzde 1.2 oranında azalırken, kiralık emlak fiyatlarında yüzde 0.7 oranında artış yaşandı. Ancak satılık konutlarda ilçe bazında çift haneli artışlar göze çarpıyor.

Lüks konutlar etkiledi
Analizde satılık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında Eyüp geliyor. Bölgede ocak ayında metrekare başına birim fiyatı 2 bin 359 TL olarak gerçekleşti. Bu fiyat artışlarında özellikle Göktürk'teki lüks konut projelerinin etkisi olduğu gözleniyor. Satılık konutta en çok fiyat artışı yaşayan diğer ilçeler yüzde 16.1 ile Kadıköy ve yüzde 15.1 ile Sancaktepe oldu. Birim fiyatlar bu ilçelerde sırasıyla 5 bin 148 ve bin 765 TL olarak gerçekleşti. Konut fiyatlarında artış yaşanan bir diğer ilçe ise Beylikdüzü oldu.

G.Osmanpaşa dönüşümle uçuşa geçti
2014 analizinde kiralık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçe ise Gaziosmanpaşa oldu. İlçede ocak ayında metrekare birim fiyatları 17 TL'ye çıktı. İlçede kiralık dairelerdeki fiyat artışlarında, kentsel dönüşüm projelerinin yoğun olması ve devletin kira desteği vermesi gibi unsurlar ön plana çıktı. Kira fiyatlarının en çok arttığı diğer bölgeler ise şunlar: Güngören, Esenyurt, Maltepe, Beykoz, Bakırköy.