BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

Obama açıkladı! ABD askeri YPG'ye destek için gidiyor!

Almanya'da konuşan Barack Obama, Suriye'ye 250 asker göndereceklerini doğruladı. Ancak bu askerler ön cephede savaşmayacak.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama,Almanya ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, Suriye’deki iç savaş ve DAEŞ ile mücadele konularına değindi.

Halen Suriye’de görev yapan az sayıdaki ABD özel kuvvetleraskerinin, yerel güçlerle birlikte DAEŞ’i geriletmede başarılı olduğunu belirten Obama, “Suriye’de DAEŞ’e karşı mücadele eden yerel güçlere desteği arttırmayı kararlaştırdım.” dedi.

ABD özel kuvvetlerinin sahip oldukları deneyimin, verdikleri eğitimin DAEŞ’le mücadelede önemli rol oynadığını ifade eden Obama, “Sağladığımız başarının ışığında, aralarında özel kuvvetler askerlerinin de bulunduğu, sayıları 250’ye kadar yükseltilebilecek ABD personelinin Suriye’de görevlendirilmesini onayladım.” diye konuştu.

ABD ASKERLERİ ÖN CEPHEDE YER ALMAYACAK

Obama, Suriye’ye gönderilecek ABD personeli ve özel kuvvetler askerlerinin, çatışmalarda ön cephede yer almayacaklarını, operasyonlarda yerel güçlere destek ve eğitim vererek mücadeleye katkı sağlayacaklarını kaydetti.

YPG