BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  GÜNCEL

O müftüyü yakan Bakan Çelik mi?

Murat Göğebakan'ın cenaze töreninde müftünün Bakan Çelik ile tartıştığı, tayinin ise bu nedenle çıktığı iddia edilmişti. İşte o iddialara jet yalanlama geldi.

Abone ol
Sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazını kıldıran Seyhan Müftüsü'nün, cenazede "siyasi şova izin vermediği için" tayin edildiği iddiasına jet yalanlama geldi. Müftü Uzun, tayinin cenazeden birgün önce çıktığını söyledi.
 
İddialara yanıt, Adana Valiliği aracılığıyla yaptığı açıklama ile, bizzat sözkonusu Müftü Halil Uzun yanıt verdi. Müftü Uzun, "tayinim, Göğebakan'ın cenazesinden birgün önce çıktı" dedi, cenaze sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le problem yaşadığı iddialarını ise yalanladı.   
 
'MÜFTÜYÜ NEDEN TAYİN ETTİNİZ' SORUSU
 
Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Müftü Uzun, sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze töreninin "son derece duygulu ve nezih bir ortam içerisinde yapıldığını" belirterek, "Bazı basın kuruluşlarında çıkan Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile benim mikrofon sebebiyle problem yaşadığımız iddiaları tamamen yalan ve iftiradır" ifadesini kullandı.
 
Tayin işleminin, cenaze töreninden önce yapıldığını da belirten Uzun, şöyle dedi: 
 
"Sayın bakanımızla beraber başta valimiz, belediye başkanları, sanatçılar ve binlerce halkın hazır bulunduğu bazı medya kuruluşları tarafından da canlı yayın yapıldığı bir ortamda herkes şahittir ki; asla böyle bir durum yaşanmamıştır. Her şeyden önce bir devlet büyüğüne böyle bir davranış yapmam benim aldığım edep ve terbiyeye aykırıdır.
 
Cenaze namazı akabinde konuşmam bittikten sonra Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e nezaketen mikrofonu ben uzattım. Kendileri de o duygusal ortama ve cenaze adabına uygun çok kısa bir konuşmasıyla taziyelerini sunmuştur. Cenaze ile ilgili yapılan hizmetlerden dolayı bana teşekkür etmiştir. Daha sonra cenaze defin işleri yapılıp, program mezarda yaptığım dua ile sona ermiştir. Tayinimin bu konuyla uzaktan yakından alakası yoktur. Tayin bilgimi 1 Ağustos'ta öğrendim, cenaze 2 Ağustos'ta defnedilmiştir."
 
"MAKSATLI HABERLERE DAVA AÇILACAK"
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de aynı konuda twitter'dan yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu duyurdu, bu konuda yayınlanan haberler konusunda hukuki süreç başlatılacağını bildirdi. 

Bakan Çelik, twitter'da şu mesajları yayınladı; "Maksatlı bir haber örneği olan söz konusu iddialar tamamen asılsızdır. Avukatım gerekli hukuki süreci başlatmıştır.

Özellikle bu konuda yalan ve maksatlı haber yapan Adana'daki ve genelde medya organları hakkında dava açılacaktır. Ayrıca yalan haberi esas alarak, şahsımla alakalı yorumda bulunan CHP'li Loğoğlu'nu da kamuoyunun taktirine bırakıyorum!"
 
CHP'Lİ ÖZKES İDDİALARI MECLİS'E TAŞIMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Adana Seyhan Müftüsü'nün cenaze sonrasında tayin edildiği iddialarını TBMM'ye taşımıştı.
 
Özkes'in soru önergesinde,  Adana Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un şarkıcı Murat Göğebakan’ın cenazesinde konuşma yapmak isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i “Yeri değil” diye uyardığı iddiası yer almıştı.
 
Özkes, Diyanet'ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, "Cenaze töreninin siyasi bir şova dönmesini engelleyen müftü Halil Uzun’un bu nedenle tayin edilmesini doğru buluyor musunuz?" sorusunu yöneltmişti.