BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57
HABER /  GÜNCEL

O başkomiserin eşi 2010 KPSS'de ful çekmiş

Yeni Şafak gazetesi 17 Aralık operasyonuna katılan başkomiserin eşinin kopya skandalının yaşandığı 2010 KPSS'de ful çektiğini yazdı.

Abone ol

"Sıfırcının eşi ful çekti" başlığıyla manşetten verilen Yeni Şafak'ın haberinde "17 Aralık operasyonunu yapan Mali Şube Başkomiseri İsmail Arpacı'nın eşi Ayşe Arpacı, Eğitim bilimlerindeki 120 sorunun 117'si doğru işaretleyip Türkiye 160.'sı oldu" ifadelerine yer verildi. 

2010 yılında ortaya çıkartılan örgütlü KPSS hırsızlığına ilişkin çarpıcı ayrıntılar sürüyor. Kopya skandalı nedeniyle büyük tartışmalara neden olan 2010 KPSS'ye ilişkin Yeni Şafak, ilginç detaylar aktarmaya devam ediyor.

TRT'YE MEMUR OLMUŞ

"17 Aralık operasyonunu yapanlardan İstanbul Mali Şube’de görevli Başkomiser İsmail Arpacı’nın eşi Ayşe Arpacı’nın, soruların çalındığı 2010 KPSS’sinde Eğitim Bilimleri sınavından 120’de 117 yaptığı ortaya çıktı." denilen haberde Eğitim Bilimleri sınavı iptal edildiği için öğretmen olamayan Ayşe Arpacı'nın Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavında yaptığı 115 net ile Şubat 2011’de TRT’ye memur olarak atanmayı başardığı belirtiliyor.yenisafak.20141128093033.jpg

1 Eylül 2014’te İstanbul Emniyeti’nde paralel yapılanmaya yönelik 3’üncü dalga operasyonda gözaltına alınan ve giydiği ‘SI-FIR’ yazılı tişörtle olay olan Başkomiser İsmail Arpacı’nın eşi Ayşe Arpacı, iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavına ikinci kez girmedi.

120 soruda 115 doğruya imza atan ‘Genel Yetenek dahisi’ Arpacı, düz memurluğu tercih etti. Ayşe Arpacı, KPSS’de öğretmenlerin atamasının yapıldığı P10 puan diliminde Türkiye 160’ıncısı oldu. Ancak soruların çalındığının tespiti üzerine Eğitim Bilimleri kısmı yenilendi. Ayşe Arpacı yenilenen sınava girmeyip Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümünden aldığı P3 dilimi puanıyla TRT’de memur olmayı tercih etti. Arpacı Şubat 2011 itibarıyla TRT’de görev yapmaya başladı.

GÖZALTINA ALINDIĞINDA SIFIR YAZILI TİŞÖRT GİYMİŞTİ

Gözaltına alındığında ‘sıfır’ yazılı tişörtle şov yapan ve serbest bırakıldığında Çağlayan Adliyesi önünde konuşan Başkomiser İsmail Arpacı, şu ifadeleri kullanmıştı: “14 Aralık 2013 günü yani maaşımızı almadan bir gün önce Yakup Saygılı müdürümüzün odasında ben, büro amirim, sevgili devrem Arif İbiş operasyonla ilgili değerlendirme yapılırken Yakup müdürümüz şöyle bir şey sordu. ‘Arkadaşlar cebinizde kaç para var’. Yakup müdürümüz cebindeki 15 lirayı çıkardı masaya koydu. Büro amirim İbrahim Şener, ‘maalesef cebimde para yok’ dedi. Ben 25 lirayı koydum. Arif devrem de 20 lira çıkardı. Yakup müdürümüz sonra, ‘biz her ay ayın 15’inin gelmesini iple çekerken birileri bu devletin malını bir şekilde çalıp götürüp sefa sürüyorsa biz bu operasyonu yapmalıyız’ dedi. Hayatında hiç haram lokmo yememiş insanlar olarak biz bu operasyonu yapmak zorundaydık. Kim haram para yemişse, kim bu devletin 1 lira parasını çalmışsa mutlaka ama mutlaka bunun bir gün hesabını hukuk karşısında verecektir.”

ÜNLÜ GAZETECİNİN YENGESİ

Soruları çalındığı için iptal edilen 2010 KPSS’de ful çeken isimlerin paralel yapıyla bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. 110 ve üzeri puan alan 2 bin 676 aday arasında cemate yakın isimlerden ünlü gazeteci M.B’nin yengesi ve yengesinin akrabası da bulunduğu iddia edilmişti. M.B’nin yengesi A.B, 120 sorunun tamamını doğru cevaplamış, ancak sınav iptal edilince ikincisine girmemişti.