BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

Numan Kurtulmuş hedefi açıkladı: 90x40 km

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı harekatında Türkiye'nin Suriye'deki hedefini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hedeflerinin sınırda terörist yapıları genişliği 90, derinliği 40 km kadar olan operasyon alanından süpürmek olduğunu söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, telefonda görüştüğü Kurtulmuş'un Fırat Kalkanı ve PYD krizine ilişkin açıklamalarını köşesine taşıdı. İşte o yazıdan bir bölüm:

“Türkiye’nin hedefi açık, sınırlarını korumak. DAEŞ başta olmak üzere Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren terörist yapıları, belirttiğiniz genişliği 90, derinliği 40 km kadar olan operasyon alanından süpürmek. Türkiye savaşın parçası değil, askerinin orada olmasının amacı da belli. Türkiye orada uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanıyor...”

OTORİTESİNİ ENGELLER

Başbakan Yardımcısı, “PYD’nin Menbiç’ten bir an önce çekilmesinin, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması açısından da önemli olduğunun” altını çizip devam etti:

“Eğer Menbiç kırılırsa PYD, ‘Bunların hepsi bizim’ diyemez. Diğer taraflarda da PYD düzene girer. PYD’nin orada bulunmasını, koridor oluşturmasını Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından tehlikeli görüyoruz. Bizim karşı çıkışımız Kürtlere değil, PYD’ye... Örneğin nasıl Kürtler varsa, Telabyad’da da Araplar olmalı. Kim savaş öncesi nerede oturuyorsa kendi kasabasına, köyüne, vatanına dönmeli.”