BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.411,88
HABER /  GÜNCEL

Bakanla tokalaşmadı tutuklandı

Bakan Akdağ elini uzattı. Genç geri çevirdi. Laf dalaşı yaşandı. Daha sonra ise...

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen mitinge katılmak için Erzurum’un Olur İlçesi’ne gitti. Miting öncesinde esnaf ziyaretleri yapan Bakan Akdağ, esnafla tek tek tokalaşıp, sorunlarını dinlemeye başladı. Bir kahvenin önünden geçerken, Durmuş Şahin (24), Ayberk Yurtseven (24) ve Selçuk Uçan (34) adlı gençlerle tokalaşmak isteyen Akdağ, Durmuş Şahin’e elini uzattığında, beklemediği bir tavırla karşılaştı. İddiaya göre, Durmuş Şahin, kendisine el uzatan Bakan Akdağ’a elini vermedi. Yaşadığı olay karşısında şaşkına dönen Akdağ, Durmuş Şahin’e, “Neden elini uzatmadın?” diye sordu. Şahin ise beklenmedik bir cevap vererek, “Ben iktidar olup da bu vatana ve millete faydası olmayanların elini sıkmam” dedi. Bakan Akdağ, bu cevaba çok sinirlendi ve “Sen bana vatan haini mi demek istiyorsun. Vatan haini sensin. Senin anan vatan haini, baban vatan haini” diye çıkıştı. Bakanın sert tepkisiyle karşılaşan Durmuş Şahin de, “Siz bana fikrimi sordunuz, ben de cevap verdim” sözleriyle karşılık verdi. Sözlü tartışma, Akdağ’ın korumalarının araya girmesiyle son buldu. Bakan Akdağ’ın kahveden ayrılmasından yaklaşık 45 dakika sonra Olur İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen polisler, Durmuş Şahin, Ayberk Yurtseven ve Selçuk Uçan’ı gözaltına aldı. Bakan Akdağ, kendisine hakaret ettiğini düşündüğü Şahin’den şikayetçi oldu. Nöbetçi savcılık, karakolda ifadeleri alınan 3 genci, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

BAKAN HAKARET ETTİ
Mahkemedeki savunmasında bakanla aralarındaki diyaloğu anlatan Durmuş Şahin’in, “Bana sert bir üslupla, ‘Senin anan vatan haini, baban vatan haini’ diyerek hakaret etti. Ben kendisine hakaret etmedim. Sadece fikrimi sordu, ben de fikrimi söyledim” dediği öğrenildi.

Mahkeme, Durmuş Şahin’i tutuklayarak cezaevine gönderirken, diğer iki zanlı serbest bırakıldı. Şahin’in haksız yere tutuklandığını öne süren avukatı Uğur Akkuş ise, “Her seçmenin bakanın elini sıkma zorunluluğu yok. Müvekkilim hükümet büyüklerine hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Bu gerekçe çok ilginç. Çünkü Recep Akdağ, bakan olarak değil milletvekili adayı olarak oy istemek için ilçede bulunmaktaydı” dedi.

Kaynak: Akşam