BIST 10.628
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.424,80
HABER /  POLİTİKA

Tek yumurta ikizi CHP ve MHP

Erdoğan Baykal ve Bahçeli'ye verdi veriştirdi. Bakın Baykal'ı neye benzetti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, `Bunlar laiklik karşıtıdır, ama söylemiyorlar' sözlerine, "Baykal niyet okuyuculuğu yapıyor. Bunlar insanların düşünce dünyasında olanları biliyor. Herhalde büyücüyük var onda, ne bileyim. Yoksa kafamda ne olduğunu biliyor, Allah Allah. Allah şaşırtmasın" diye konuştu.

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Fomara Meydanı'ndaki düzenlenen mitinge katılmak üzere Çanakkale'den Yenişehir Havalanı'na, saat 17.30'da Akkök firmasına ait bir uçakla gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buradan seçim otobüsüyle Fomara Meydanı'na geldi. Yaklaşık 20 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, ana muhalefet lideri Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile GP Genel Başkanı Cem Uzan'a sırayla yüklendi.

Konuşması sık sık `vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin', `Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yaptıklarına bir anlam veremediğini söyledi. Baykal'ın `Bunlar laiklik karşıtıdır, ama bunu açıklamıyorlar' şeklindeki sözlerini yanıtlayan Erdoğan, "Sayın Baykal, seni siyasi nezakete davet ediyorum. Gerçi senin kitabında nezaket yok ama yine de davet ediyorum.

Baykal niyet okuyuculuğu yapıyor. Bunlar insanların düşünce dünyasında olanları biliyor. Herhalde büyücülük var onda, ne bileyim. Yoksa kafamda ne olduğunu biliyor, Allah Allah. Allah şaşırtmasın. Sayın Baykal, sen bu ülkede inancını yaşamak isteyenlere önce saygılı olmasını öğren. 1982 Anayasası, aç gerekçesini oku. Orada laiklik tanımı var. AKP'nin laik anlayışı budur. Bunun dışında bir laiklik anlayışı yoktur. Bu ülkede, kafa bulandırmanın anlamı yok" diye konuştu.

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

CHP Lideri Deniz Baykal'ın demokrasiye ve halka saygısı olmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Adında, cumhuriyetin olmasına bakmayın. Adında halkın olmasına bakmayın. Cumhura saygısı olmayanın, Cumhuriyete saygısı olur mu? Halkın değerlerine saygısı olmayandan halkçı olur mu?" dedi.

Deniz Baykal'ın `kriz ustası' olduğunu iddia eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir diğeri daha var. O da kavga ustasıdır. Anlıyorsunuz değil mi? Birbirlerini çok iyi anlıyorlar. CHP İstanbul milletvekili bir gazeteye ilan vermiş. İlan CHP=MHP. Bu ne demek? Al birini, vur ötekine demek. Bunlar tek yumurta ikizi gibidirler. Tek bildikleri statükodu" şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASINDA SON NOKTA

 Erdoğan, "Sayın Baykal ikide bir, gündeme getirip de milletvekili dokunulmazlığını konuşma. Dokunulmazlıkların kalkması demek, siyaset kurumunun yozlaştırılması, siyaset kurumunun zaafa uğratılması demektir. Biz partimizin programını koyduk. Dokunulmazlık kalkacaksa, her yerde kalkmalı. Yargının da kalkmalı, memurun da kalkmalı, askerin de kalkmalı. Sadece siyasetçi dediğin zaman, yarın ülkede siyaset yapacak adam bulamazsınız. Politikacıyı savcının eline amanet edemezsiniz. Buna hakkınız yok." dedi.

elerin nasıl yürüdüğünü görüyoruz. Onun için kusura bakmasınlar. Baykal'ın ne düşünerek bunu yaptığını çok iyi biliyorum. "Neye dayanarak söylüyorsun?' İşte Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Herşey güzel gidiyordu. Biz, Anayasa mı değiştirdik? Merhum Özal, 263 oyla, Demirel 244 oyla cumhurbaşkanı oldu. Sezer 330 oy alıp cumhurbaşkanı oldu" dedi.