BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,68
HABER /  DÜNYA

BMden Öcalana ünvan

BM büyük bir skandala imza attı. Öcalan'a ünvan verdi, o da yetmedi...

Abone ol

Merkezi Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR, resmi internet sayfasında "Ülke Tanıtımı" adı altında servise koyduğu Türkiye dosyasında, Türkiye'deki siyasi partileri "yasal" ve "yasal olmayanlar" olarak ikiye ayırdı.

Toplam 17 sayfa uzunluğunda olan ve 'Ülke Bilgi Metni' adı verilen Türkiye tanıtımının yapıldığı bölümde 'yasal olmayan' siyasi partiler olarak Dev-Sol, TİKKO ve PKK'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'deki terör örgütleri gösterildi.

Bu örgütlerin siyasi faaliyette bulunduğu ifade edilirken, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a da resmi bir unvan yakıştırılarak 'Kürdistan İşçi Partisi Genel Sekreteri' olarak tanıtıldı.

Türkiye'yi tanıtmak üzere hazırlanan bu metnin nasıl olup da Birleşmiş Milletler (BM) örgütüne bağlı bir kuruluşun resmi internet sayfasına girdiği hususu ise henüz netlik kazanmadı.

Türkiye'de 1991 yılına kadar Kürtçe konuşmanın yasak olduğu yorumu yapılan "diller" bölümünde Türkiye'de halen Kürtçe radyo ve televizyon yayınlarının hükümet tarafından engellendiği ileri sürüldü.