BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  GÜNCEL

Başkenti vuran hain saldırı

Ankara kanlı bir gün yaşadı. Manzara dehşet vericiydi. 6 kişi parçalanarak öldü. İşte terörün kanlı yüzü...

Abone ol

Başkent Ankara’nın Ulus semtinde nedeni henüz belirlenemeyen şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere 1'i Pakistan uyruklu 6 kişi öldü yaklaşık 100 kişi de yaralandı.

Ankara'nın işlek merkezlerinden Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'ndaki saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle çarşının giriş bölümünde hasar meydana geldi.

Aralarında Pakistan uyruklu 4 kişinin de bulunduğu yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. 


BİLANÇO KANLI: 6 ÖLÜ




İlk anda ölü ve yaralı sayını tespit etmekte büyük güçlük yaşandı. Olay yeri ana baba gününe dönerken, cesetlerin parçalandığı öğrenildi. 

Kanlı saldırının bilançosu 1'i Pakistanlı 6 ölü olarak açıklandı. 100 de yaralı var. Yaralılar Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alındı. 
 


A-4 TİPİ BOMBA

Olay yerine sevkedilen bomba imha ekipleri bölgede çok titiz bir çalışma yürüttü. İlk veriler patlamaya A-4 tipi bombanın neden olduğu yönünde. Canlı bomba ihbarı üzerinde durulurken, patlayıcının duraktaki çöp kutusuna konmuş olabileceği de bildirildi.



DEVLETİN ZİRVESİ OLAY YERİNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları da olay yerine gitti.
 
Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, patlama sonucu 1'i Pakistan vatandaşı olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ERDOĞAN: "BU GADDARLIK"
 
Başbakan Erdoğan “Terörün gaddar uygulamalarından bir tanesini daha yaşamış bulunuyoruz” diyerek herkesin teröre karşı güçbirliği yapmasını istedi. 
 
Türkiye’nin yakın geçmişte teröre karşı bir uluslararası mücadele platformunun oluşturulması için uluslararası topluma öneri gördüğünü anımsatan Erdoğan, Türkiye’nin bu isteğinde ne kadar haklı olduğunun görüldüğünü anlattı.

BÜYÜKANIT'TAN UYARI!

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da olay yerine gidip incelemelerde bulundu. Daha sonra hastanede yaralıları ziyaret eden Büyükanıt, olayın organize bir eylem olduğunu söyledi.

Büyükanıt, "Olaylardan önce terörü besleyenler kim ona bakmak lazım. Bu olayın arkasında kimlerin olabileceğini iyi düşünmemiz lazım" dedi.

Büyükanıt'ın yaptığı uyarı ise endişe vericiydi. Büyükanıt, "Bundan sonra da büyükşehirlerde böyle bir olay bekleyebiliriz, böyle bir ihtimal var” diye konuştu.


BUNU YAPANLAR İDAM EDİLMELİ


Patlamadan hemen sonra olay yerine giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gördüğü manzarayı "dehşet verici" olarak niteledi.
Patlamanın olduğu bölgenin dar gelirli vatandaşlara hitap eden bir çarşı olduğunu söyleyen Gökçek "Bunu yapanların insan olamaz dedi ve ekledi: "Yakalananlar ne olacak bir de yakalayıp besleyecek miyiz! Bunu yapanlar asılmalı, idam edilmeleri gerek.  

IRAK'TA KAYBOLAN BOMBALAR 


Irak'a yönelik ABD operasyonundan sonra 342 ton A4 plastik patlayıcı kaybolmuştu. Bunun 1 tona yakının Türkiye'ye sokulduğu öne sürülüyordu. Bir çok kentte yapılan operasyonlarda A4 plastik patlayıcı ele geçirilmişti.

A4 patladığında etrafı 3 bin derece ısı yayıyor. Herhangi bir koku içermiyor ve beyaz renkte...