BIST 10.257
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.394,20
HABER /  GÜNCEL

Baykaldan Iraka girelim çağrısı

Irak'a müdahale için hükümete çağrılar artıyor. Baykal hükümete Irak'a girmesi için yetki verilmesi çağrısı yaptı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak'taki gelişmelerle ilgili olarak son günlerde yaptığı açıklamalara değindi ve Türkiye'nin Irak'a askeri müdahale yapmasına imkan sağlayacak olan bir TBMM kararının yürürlükte olmadığına işaret etti.

TBMM'nin daha önce hükümete söz konusu yetkiyi verdiğini anımsatan Baykal, şöyle konuştu:

"TBMM, hükümete Irak'a yönelik bir askeri harekat için yetki vermiştir, bu yetki varken kullanılmamıştır, gelinen noktada daha yeni yeni bir söylem geliştirilmektedir ama ortada yetki yoktur.

Eğer bu söylemini ciddiye alıyorsa hükümet, yapması gereken ilk iş, derhal TBMM'yi toplantıya çağırıp bu konuda yetki almaktır, uzun süreli bir yetkiyi talep etmektir. Bu yetkiyi alması, söylediği sözlerin ciddiye alınmasına yardımcı olur. Böyle bir hukuki taban oluşturulmadan konuşmanın bir anlamı yoktur. Ancak böyle bir yetki alınırsa o konuşma boş konuşma olmaktan çıkar. Biz de bu konuda hükümete katkı vermeye hazırız."

Baykal, Irak konusunun TBMM'de kapsamlı olarak görüşülmesi için bir genel görüşme önergesi vermeyi düşündüklerini bildirdi.