BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte o fotoğrafın belgesi

Bu fotoğraf fotomontaj mı? Habertürk konuyu kaşıdı ama altından çıkan hoşuna gitmeyecek. Çünkü rezil oldular...

Abone ol

Tartışma yaratan fotoğraf Anadolu Ajansı'nın 2007 yılı takviminde yer aldı. Fotoğraf karesinde Anıtkabir ile Kocatepe Camisi bir arada yer alıyor.
Habertürk, Anıtkabir ile Kocatepe Camii'nin yan yana gelemeyeceği konusunda ısrarlı. Ve buradan hareketle AA'yı fotomontaj yapmakla suçluyor.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, dün akşam Habertürk'ün ana haberine katılarak canlı yayından bu iddiayı yalanladı. Fotoğrafın gerçek olduğunu belirtip, "Bu fotoğrafta hiçbir ön yargı, art niyet söz konusu değil" vurgusunu yaptı.

Aynı fotoğraf yine çekildi
AA kameramanı Vural Elibol ile Başkent Öğretmenevinin en üst katındaki lokale çıkan Adanalı, saat 21.30'da Anıtkabir ile Kocatepe Camii'ni, AA takviminde yer aldığı şekliyle yeniden görüntüledi. Adanalı, "fotoğraf makinasının diyaframını 22'ye ayarladığını, 300 milimlik teleobjektif kullandığını ve yaklaşık 10 saniye pozlamayla görüntüyü kaydettiğini" söyledi.
Habertürk neyin peşinde?
Ancak bunlar Habertürk'ü tatmin etmişe benzemiyor. Aslında sadece tatminsizlik de değil sanırız... Aynı karede Türk halkının hassas olduğu iki sembolün yer alıyor olması konuyu onlar için fazlasıyla cazip kıldı. Kaşınacak malzeme iyi olduğu için de bu akşam da aynı konu ısıtılıp, Türk halkına servis edilecek.

Bunun için saat 14:00'te noter huzurunda aynı açıdan fotoğraf çekimi yapıldı. Çekilen fotoğrafların saat 19:30'da ana haber bülteninde tartışılacağı ilan edildi. Habertürk bakalım bu fotoğraf karesinde rahatsız olduğu şeyi bulabilecek mi?

İşte AA'nın yaptığı fotoğraf çekiminin görüntüleri;


//