BIST 10.279
DOLAR 32,19
EURO 35,09
ALTIN 2.456,97
HABER /  DÜNYA

İdam naklen yayınlansın mı?

Irak'ta çaycı çocuklar bile cellat olmak istiyor. Iraklılar'ın bir kısmı idamın canlı yayınlanmasını olmasını istiyor.

Abone ol

Yüzlerce Iraklı Saddam’ın celladı olmak için başvuruda bulunuyor. Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin bir danışmanı, öyle bir pozisyon mevcut bulunmamasına ve bir ilan verilmemiş olmasına rağmen, yüzlerce Iraklı’nın "Saddam’ın celladı" olmak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Bassam el Hüseyin, "cellatlık işi için" günde on kadar telefon ve 20-30 kadar da e-posta mesajı aldığını, isteklilerin, tüm dini ve etnik gruplardan ve en üst düzeylerdeki görevlilerden, çaycılık yapan çocuklara kadar uzanan çok geniş bir yelpaze oluşturduğunu kaydetti.

ABC televizyonunun bildirdiğine göre, Şii olan "Abdül" adındaki bir cellat adayı, Irak’ta Saddam Hüseyin nedeniyle cenaze yüzü görmeyen tek bir ev bile bulunmadığını iddia etti.

GİZLİCE İDAM EDİLEBİLİR
Saddam Hüseyin için "özel olarak inşa edilmiş" bir infaz yeri hazırlanacak. Boynuna ip geçirilen Saddam bir kolun çekilmesi sonucu hızla aşağıya doğru ve boşluğa düşerek ölecek.

Saddam’ın önceden ilan edilmeden ve kamuoyuna duyurulmadan da idam edilebileceği ifade edildi. Çok sayıda Iraklı’nın ise, 69 yaşındaki Saddam’ın idam edilmesinin "televizyondan naklen" yayınlanmasını istediği kaydediliyor.