BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
HABER /  GÜNCEL

Bir aslan Allah dedi !

Olay yaratan iddia İzmir'den. Hayvanat bahçesindeki bir aslan "Allah" diye kükredi, diğer hayvanlar zikire başladı.

Abone ol

Üç yıl önce Moskova sirkinden hediye edilen bir aslanın 'Allah!' diye kükrediği, diğer aslanların da zikir yaptığı söylentisi üzerine İzmir Hayvanat Bahçesi, 'türbe'ye döndü!

Aslan Golyad'ın kafesinin önünde uzun kuyruklar oluşurken, hayvanat bahçesi yönetimi şaşkın. İlk anda ne olduğunu anlayamayan çalışanlar, halkı bir türlü gerçeğe inandırmayı başaramamışlar;

"Kalabalık aslan kafesi önünden uzun süre ayrılmayınca nedenini öğrenmek istedik. Bize 'Duymuyor musunuz aslan 'Allah' diyor. Diğer aslanlar da zikir yapıyor' dediler. Böyle bir şeyin olmadığını söylediğimizde 'Siz inançsız insanlarsınız' deyip çıkıştılar!"

Hayvanat Bahçesi çalışanları, aslanların böyle kükremesinin doğal davranışları olduğunu anlatmaya çalışsa da inandıramamaktan şikâyetçi.

Görevliler "Tekerlekli sandalyeyle gelenler var. Uzun süre Golyad ve diğer aslanları seyrediyorlar. Bunların çoğu Roman kökenli vatandaşlar. Söylentiden ve sorulardan bunaldık. Herkesin bu söylentinin asılsız olduğunu bilmesini istiyoruz" dedi.