BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  DÜNYA

New York Timesten füzesavar iddiası

ABD'nin Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne İran'a karşı füzeleri algılayan radar sistemleri konuşlandırdığı edildi.

Abone ol

ABD'nin olası bir İran saldırısına karşılık verebilmek amacıyla Körfez'deki füze savar sistemlerinin konuşlandırılmasına hız verdiği bildirildi.

New York Times gazetesinde askeri yetkililerle Obama yönetiminin yetkililerine dayandırılarak verilen haberde,Umman'ın da bu 4 ülke arasında yer almasının hedeflendiği, ancak şu ana kadar bu ülkeye herhangi bir füze savar sistemi yerleştirilmediği ifade edildi. İran'ı nükleer kapasitelerinden ve askeri heveslerinden endişe eden Arap ülkelerinin de Amerikan savunma teçhizatını kabul etme konusunda giderek daha hevesli olduğuna dikkat çekildi.

Haberde, üst düzey bir yetkilinin, ''İlk hedefimiz İranlıları, öfkesini komşularından çıkarmamaya ikna etmek. İkincisi ise Arap devletlerini kendi nükleer silahlarını temin etmeye mecbur hissetmemelerini sağlamak. Ama İsraillileri de sakinleştirmek lazım'' dediği kaydedildi.

Haberde sözü edilen düzenek, Tahran yönetimine karşı uluslararası yaptırımların güçlendirilmesini izleyen dönemde olası İran saldırılarına karşılık vermeye hedefliyor. Bu girişimin İsrail'i İran'ın nükleer tesislerini vurmaktan caydırabileceği de ifade ediliyor.