BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Kürt paralı askerler Yemende

Yemen'de kan gövdeyi götürüyor. Oyun içinde oyun oynanıyor. Şimdi de Kürt paralı askerler ortaya çıktı..

Abone ol

Yemen'de neler oluyor? Herkes bu sorunun cevabını aararken Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, bugünkü köşesinde diye soruyor..

(...)Şimdi gelelim, yazının başındaki konuya. Peşmerge'nin, yani Kürt paralı askerlerin Yemen'de ne işi olduğuna. Blackwater karşı direniş birimi, bugünlerde Yemen'de, Yemen askerleriyle birlikte operasyonlara katılıyor. Yemen'deki operasyonun kapsamına Somali de giriyor. Yemen'deki paralı askerlerin hedefinde Zeydi'ler var. Yani bu güçlerle savaşıyorlar. Daha önce, Aden Körfezi'ndeki korsanlar için bu şirkete bağlı deniz birlikleri bölgeye gönderilmişti.

Irak'tan Peşmerge birliklerini Yemen'e kim götürmüş olabilir? On milyon riyallik anlaşma, Yemen hükümeti ile kimler arasında yapıldı? Bu parayı gerçekten Yemen mi ödedi yoksa başka bir Ortadoğu ülkesi mi? Yakın gelecekte, Blacwater'ın operasyon alanına giren her bölgede, Peşmerge birliklerini görürsek şaşırmayacağız. Bu dev sektör, ABD'ye olan diyet borcu, örtüşen çıkarlar, örtülü operasyonlarda bir başka ittifakı gözler önüne seriyor şimdi.

Peki, İsrail'den yüklenen patlayıcıları, Kuzey Irak'a, oradan da Anadolu içlerine nakledenler kimlerdi? Sevkiyatı kontrol edenler arasında Mossad'dan, ABD'den, Kuzey Irak'tan ve Türkiye'den personelin bulunması nasıl bir gizli ittifakı işaret ediyor?

Peki, Dağlıca, Aktütün gibi büyük saldırılar, sadece PKK saldırıları mıydı? Aynı ittifakın ürünü olamaz mı? Burada biraz düşünmemiz lazım. Burası çok önemli. “Türkiye'yi de vurdular” derken, bir şey anlatmaya çalışıyorum.