BIST 10.181
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.467,95
HABER /  GÜNCEL

Bu tuhaf telefon numarası kime ait?

Hakim ve savcılara gönderilen o 8 merminin nereden geldiği belki de hiç öğrenilemeyecek. Ama yeni iddialar ortaya atıldı bile;

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan ve Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odalarda arama yapılmasına neden olan soruşturmada Hakim Kadir Kayan ve Savcı Mustafa Bilgili’ye gönderilen mermilerle ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.

İddiaya göre, mermiler Kaleşnikof değil, G-3 piyade tüfeği mermisi. Ayrıca zarflardan çıkan mermi sayısının daha fazla olduğu iddiası ortaya atıldı.

KOMPLO İÇİNDE KOMPLO

Hakim ve savcıya giden kurşunlar daha önce Kalaşnikof kurşunları olarak açıklanmıştı, ancak yeni iddiaya göre kurşunlar G-3 kurşunuymuş...

Peki iki silah arasında ne fark var? Kalaşnikof daha hafif, yakın savaş silahı. Daha çok gerilla ve sokak savaşları için kullanılıyor.

Ama G-3 ağır bir silah. Mevzi silahı olarak biliniyor. Kullanımı kalaşnifo göre daha zor. Dağlarda kullanılmak için uygun değil. Ve TSK'nın ana muharebe silahı...

İnsanın aklına şu soru geliyor: İddiayı ortaya atanlar mermilerin TSK tarafından gönderilmiş olması izlenimini mi yaratmaya çalışıyor?

Bu iddiayı ortaya atanlar ise her zamanki gibi gizli kaldı.

KILIÇDAROĞLU 123 06 06 NUMARASININ PEŞİNDE

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da suikast iddiasının peşini bırakmıyor. Dün yaptığı basın toplantısında Arınç'ı düelloya davet ederken kamuoyuna yeni bilgiler de açıkladı. Suikast ihbarını yapan telefonun numarasını verdi.

Kılıçdaroğlu önce şüphelilerin avukatının Mahkeme kararına geçen açıklamasını okudu. Avukatın "Soruşturmaya dayanak yapılan ihbar numarası 123 06 06’dır. Bu numara Amerika üzerinden yapılan bir ihbarı kanıtlamaktadır. Amerika’dan yapılan bu ihbarda vekillerimin (suikastle suçlanan Albaylar) kullandığı araç plakaları bile verilmiştir” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu doğru mu? Sayın Arınç acaba bunu doğrulama gereği duydu mu? Duymadıysa, neden? Her şeyi merak eden Arınç, acaba bunu niçin merak etmiyor?” diye konuştu.

İhbarın yapıldığı Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nin telefonuna düşen 123 06 06 nolu telefon geri arandığında herhangi bir sinyal sesi gelmiyor. Bu da numaranın kullanımda olmayan bir numara olduğunu gösteriyor

ARAMALARDA AVUKAT DA BULUNUYOR

Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda yapılan aramaya sanıklarına avukatının da katıldığı öğrenildi. Avukatın kozmik odalara girmediği, ancak yapılan işlemleri takip ettiği belirtildi. Kozmik odalardaki aramaya hakim Kayan dışında, odalardaki devlet sırrı niteliğindeki belgelere vakıf üst düzey bir askerin katıldığı, Kayan’ın katibinin bile odalara alınmadığı ifade edildi.