BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

CHPli gençlerden işçilere destek

CHP Maltepe Gençlik Kolları, Tekel işçilerine destek amaçlı 1 günlük açlık grevi ve 3 günlük direniş nöbeti başlattı.

Abone ol

Tekel işçilerine destek vermek amacıyla Maltepe Meydanı'nda bir araya gelen CHP Maltepe Gençlik Kolları üyeleri 1 günlük açlık grevi ve 3 günlük direniş nöbeti başlattıklarını açıkladı. Maltepe Meydanı'nda başlayan direnişte çeşitli pankartlarla ve dövizlerle gösteri yapıldı. Tekel işçilerinin de destek verdiği eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.

Burada grup adına yapılan açıklamada, 1 hafta önce Tekel işçilerinin Ankara'ya giderek AK Parti önünde eylem yaptığı ve Ankara'da yapılan eylemde Tekel işçilerine müdahale edildiği hatırlatılarak hükümet eleştirildi.
Tekel işçilerine destek amaçlı 1 günlük açlık grevi ve 3 günlük direniş nöbeti başlattıklarının belirtildiği açıklamada, "Tekel işçilerinin direnişinin yanında olduğumuzu ne pahasına olursa olsun onların yanında olacağımızı ve yerimizin direnen TEKEL işçilerinin yanında olduğunu bir kez daha haykırıyoruz'' denildi.

''İktidara geldiğinden beri AK Parti hükümeti özelleştirmelerin sanki oralarda çalışan işçiler ve emekçiler için kurtuluş olduğunu göstermeye çalışmıştır'' görüşünün savunulduğu açıklamada hükümetin özelleştirme politikaları eleştirildi. TEKEL fabrikalarının özelleştirilmesine değinilen açıklamada özelleştirmelerle işsizliğin artacağı görüşü dile getirildi.