BIST 10.166
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.405,18
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden 4 ile sel uyarısı

Türkiye'de bu hafta soğuk hava etkisini iyice hissettirecek. 5 gün yurdun büyük bölümünde sağanak yağış var.

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yarın yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla yağış beklendiğini bildirdi. Bazı iller için de sel uyarısı yapıldı.

Genel Müdürlükçe yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, yarın ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile gece saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli), Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Isparta ve Antalya), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde yağış bekleniyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) kuvvetli sağanak, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Düzce ve Kastamonu), İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Konya, Karaman ve Aksaray) ile Kütahya, Afyon ve Isparta çevrelerinde aralıklarla hafif yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç bölgelerde 3-5 derece azalması, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

SEL UYARISI

Yetkililer, yağışların özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli olmasının beklendiği belirterek, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

SEL RİSKİ TAŞIYAN İLLER

Yağışlar Doğu Karadeniz kıyılarında özellikle Giresun, Trabzon, Rize, Hopa'da etkili olcak. 



BÖLGE BÖLGE DURUM

Türkiye'de bu hafta soğuk hava etkisini iyice hissettirecek. 5 gün yurdun büyük bölümünde sağanak yağış var. 29 Ekim perşembe günü, Türkiye’de 15 ila 22 derece arasında sıcaklıkta geçecek, Akdeniz ve doğu kesimlerde sağanak yağış görülecek.

Bugün İstanbul sağanak yağışlı, sıcaklık 18 dereceye geriliyor, 29 Ekim'de 16 dereceye inecek, hava bulutlu ve soğuk olacak. Ankara hafif yağışlı, sıcaklık yarın en fazla 17 derece. İzmir sağanak yağmurlu, yarın hava parçalı bulutlu ama sıcaklık 20 dereceye inecek. Bursa sağanak yağmurlu, Adana'da üç gün hafif yağış sürecek.

Marmara'lılar sıcaklık düşüşüne dikkat: Bugün hava 4-5 derece daha soğuk ve sağanak yağışlı, yarın sabah yağmur hafifliyor, bir kaç kentte görülebilir ama hava daha soğuk, sıcaklık 15-16 dereceye inecek.

İç Anadolu’da artan bulutlar da kent kent yağmur bırakıyor. 29 Ekim sabahı yağış Yozgat-Sivas arasında sağanak şeklinde ve kuvvetli, diğer kentlerde daha hafif ve aralıklı görülecek. Ancak soğuk havaya dikkat, sabah 13-14 dereceyi geçemeyen sıcaklık var.

Ege'de sağanak yağmur bölgenin geneline yayıldı. Sıcaklıkta her gün 2-3 derece düşüş var. Yarın yağış ara veriyor ancak sıcaklık 16 ila 22 derece arasında olacak.

Akdeniz ve Güneydoğu: Akdeniz'de yağışlar ara vermezken, Güneydoğu’da bugün daha da kuvvetleniyor. Yarın sabah da başta Antalya, Mersin, Kuzey Kıbrıs ve Diyarbakır’da sağanak yağmur görülecek.

Doğu Anadolu'nun tamamı bugün yağışlardan etkilenmeye başladı, perşembe, cuma ve hafta sonu boyunca da yağışlar aralıksız devam edecek.

Karadeniz’de yağmur bu akşam Bolu’dan, Samsun’a kuvvetlenecek, 29 Ekim sabahı Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da yaşayanlar kuvvetli yağmura karşı hazırlıklı olmalı. Sıcaklık Bolu'da 15 dereceye inecek.















[BU SAYFANIN İÇERİĞİ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR]